ΑΝΕΚΔΟΤΟ – πως λειτουργεί ο μηχανισμός ”διάσωσης” !!!

Σ’ ένα χωριό που ζει από τον τουρισμό λόγω της κρίσης τα πάντα έχουν νεκρωθεί. Για να επιβιώσουν οι κάτοικοι, ο ένας δανείζεται από τον άλλο. Ο καιρός περνά μέσα σ’ αυτή τη θλιβερή ατμόσφαιρα ώσπου μια μέρα… έρχεται ένας τουρίστας και ζητάει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο του χωριού. Ο ξενοδόχος του λέει την τιμή και εκείνος προπληρώνει με ένα χαρτονόμισμα των 100 Ευρώ. Πριν ακόμα ανέβει στο δωμάτιο του, ο ξενοδόχος πηγαίνει το…..
χαρτονόμισμα στο χασάπη στον οποίο χρωστάει ακριβώς 100 Ευρώ.
Ο χασάπης παίρνει το χαρτονόμισμα και τρέχει να το δώσει στον κτηνοτρόφο που τον εφοδιάζει με κρέας.
Ο κτηνοτρόφος παίρνει το χαρτονόμισμα και πηγαίνει να το δώσει στην πουτάνα του χωριού που της χρωστάει κάποιες τρυφερές ώρες που πέρασαν μαζί.
Εκείνη με τη σειρά της τρέχει και το δίνει στον ξενοδόχο που του χρωστάει μερικές βραδιές που χρησιμοποίησε τα δωμάτια του με τους πελάτες της.
Όπως άφηνε το χαρτονόμισμα στη ρεσεψιόν, ο τουρίστας που μόλις κατέβηκε από το δωμάτιο του λέγοντας στον ξενοδόχο ότι δεν του αρέσει και άλλαξε γνώμη, αρπάζει το χαρτονόμισμα και φεύγει.
Τελικά τίποτα δεν ξοδεύτηκε, κανείς δεν έχασε, κανείς δεν κέρδισε και όλα τα χρέη ξεχρεώθηκαν!
Μήπως κάπως έτσι θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση;”
Να λοιπόν που ο καλός Θεός της Ελλάδος πάντοτε προνοεί για την σωτηρία της. Γιατί, αν το καλοσκεφτείτε, καλά μου παιδιά, τι άλλο νομίζεται ότι κάνει ο περίφημος μηχανισμός του Δ.Ν.Τ. και του περιώνυμου μνημονίου, από τον ανεκδοτικό μας τουρίστα;
Μήπως χρηματοδοτούνται έργα υποδομής; Μήπως αυξάνεται η στενεμένη ρευστότητα της αγοράς; Μήπως δημιουργείται βιομηχανικό ή έστω τουριστικό υπόβαθρο; Μπα! Απλώς εξυπηρετούνται οι δόσεις του Εξωτερικού Δημόσιου Χρέους, ώστε με τους φόρους και τις άλλες εισπράξεις του το Γκουβέρνο να πληρώνει τις δόσεις του Εσωτερικού αντίστοιχου, να αποταμιεύει για την επιστροφή των μνημονοχρημάτων και να περισσεύουν και μερικά λεφτά για μισθούς και συντάξεις.
Και βέβαια, όταν φύγουν οι ανεκδοτικοί μας μνημονοκράτορες τουρίστες, θα ανακαλύψει ο δυστυχής ξενοδόχος ότι έχουν πάρει από τα δωμάτια όχι μόνον σαπουνάκια και πετσέτες, αλλά και σεντόνια, στρώματα, κρεββάτια, πίνακες και ότι άλλο στάθηκε μπορετό να κουβαλήσουν…

http://helleniclegion.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *