Καιρός ήταν!!

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης*

Καιρός ήταν. Άντε πια τα παλιόπαιδα. Να φορολογηθούν βεβαίως, βεβαίως.

Κάθε νουνεχής και σώφρων Έλληνας το περίμενε από καιρό. Οι καφετέριες γεμάτες, τα μπαράκια γεμάτα. Τι κατάσταση είναι αυτή. Για βγάλτε ΑΦΜ, να συνηθίζετε σιγά- σιγά.

Αν δεν τα μάθατε…

ο τεχνοκρατοστούρνος θα υποχρεώσει σε υποβολή φορολογικής δήλωσης τα δεκαοκτάχρονα και σε περίπτωση μηδενικού εισοδήματος θα προσκομίζουν αποδείξεις περίπου 1000 ευρώ υποχρεωτικά, διαφορετικά θα φορολογούνται 

Ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά, παρά τις αντιρρήσεις των λαϊκιστών πολιτικών αντιπάλων του και σίγουρα το μέτρο θα βοηθήσει- όπως και όλα τα άλλα, που έχει λάβει, εννοείται.

Λέει λοιπόν ο τεχνοκρατοστούρνος : «Αυτά τα αλητήρια τα δεκαοκτάχρονα έχουν τσακίσει καθημερινώς τους καπουτσίνους, τα εσπρεσσάκια και τα φρέντα. Πού πάνε λοιπόν οι αποδείξεις που παίρνουν; Κλασικά στους φοροκλέφτες γονείς τους, που καλύπτουν τα όρια των αποδείξεων με τους καπουτσίνους των υιών και των θυγατέρων τους».

Βαράει λοιπόν το ρηξικέλευθο, πρωτοποριακό και μεταμοντέρνο μέτρο των υποχρεωτικών φορολογικών δηλώσεων στους δεκαοκτάρηδες κι αμέσως ανάσανε η αγορά, ενισχύθηκε η ρευστότητα, δρομολογήθηκε η ανάπτυξη και είμαστε μέσα στους στόχους μας, μα πάνω απ όλα αποκαταστάθηκε η κλονισθείσα φορολογική εμπιστοσύνη και τάξη. Έτσι μπράβο, στουρναροστούρναρε. Καλά τους ξηγήθηκες.

Τώρα αν με ρωτούσατε τι απήχηση είχε το μέτρο, κρίνοντας απ τον εαυτό μου, οργανώθηκα πάραυτα. Καθίσαμε οικογενειακώς τα βάλαμε κάτω και ξεχωρίσαμε αποδείξεις ώστε να συγκεντρώσουμε τα απαιτούμενα παραστατικά, να μην έχουμε κάποιο πρόβλημα προσεχώς.

Αν και τα παιδιά μου είναι μικρότερα των δεκαοκτώ, πρέπει να προετοιμαστούμε, να θωρακιστούμε, όπως θα έλεγε κι ο Βενιζέλος, γιατί το μέτρο, μπορεί να επεκταθεί και στα δεκατετράχρονα. Ξέρετε τα «σκασμένα» τι αποδείξεις από μπαρμπό-κουκλες και χάνες-μοντάνες συγκεντρώνουν; Εγώ το λέω στην κόρη μου: «ήρθε ο καιρός να φορολογηθείς». Και μη νομίζετε πως δεν έχουν χρήματα τα παλιόπαιδα. Όλες οι «καλές χέρες» των γιορτών και τα δώρα απ τους νονούς, παππούδες και γιαγιάδες, αν τα συγκεντρώσουν, σίγουρα έχουν πιο πολλά από τους γονείς. Καιρός ν αποκτήσουν πατριωτική συνείδηση και να νιώσουν ότι προσφέρουν κάτι κι αυτά στο ένδοξο ελληνικό στουρναροκράτος, που τόσο τα φροντίζει είναι η αλήθεια. Πέρυσι τους έδωσε μέχρι και φωτοτυπίες και  cds, αντί για βιβλία, φέτος ο γυμναστής τους κάνει το μάθημα της Γεωγραφίας, όλοι τέλος πάντων κάνουν και μια «θυσία». Αυτά γιατί να μην κάνουν; Όχι, όχι αυτή τη διόρθωση, πρέπει να την κάνει ο τεχνοκρατοστούρνος. Φορολογική δήλωση, ΑΦΜ και αποδείξεις για το «τεκμαρτό» απ τα δεκατέσσερα. Δομικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές, όχι ημίμετρα και να χαϊδεύουν τα αυτιά των παραχαϊδεμένων δεκαπεντάχρονων, διαιωνίζοντας τον φαύλο λαϊκισμό που μας έφερε σ αυτό το σημείο.

Κανένα «μνημόνιο» δε θα χρειαζόμασταν, αν αυτός ο μεγάλος, ο χαρισματικός μπαμπάς του Γιώργου-Χάρβαρντ, αντί να λαϊκίζει με τα «περήφανα νιάτα», τους πατούσε από τότε μια έκτακτη εισφορά και μια τριπλή περαίωση να έρθουν στα ίσα τους. Αυτά πληρώνουμε τώρα, τη φοροδιαφυγή του κάθε δεκαπεντάρη φοροκλέφτη κι αναγκαζόμαστε να τραβολογάμε τον κάθε «Άκη» και «Λάκη» στους Κορυδαλλούς.

Εν κατακλείδι δημοσίως να συγχαρούμε τον τεχνοκρατοστούρνο για το μέτρο και συμβάλλοντας στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκειμένου να μην αποκλίνουμε στους εισπρακτικούς στόχους του στουρνο-υπουργείου , καταθέτω πρόταση : «να συλλέξουν αποδείξεις και να βγάλουν ΑΦΜ, όλα τα κατοικίδια σκυλάκια». Δεν είναι δυνατόν τα αφεντικά τους να αγοράζουν σκυλοτροφές, την ώρα που προσπαθούμε να περιορίσουμε τις δαπάνες. Είναι σίγουρα τεκμήριο διαβίωσης και καλό είναι να φορολογηθούν-ει δυνατόν αναδρομικά απ την τελευταία δεκαετία- η τελευταία γενιά κατοικίδιων σκύλων, μηδέ των ιδιοκτητών τους εξαιρουμένων. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την τεράστια ζημιά που προκαλούν στους δημόσιους χώρους με τα περιττώματά τους, τους αξίζει ένα γερό πρόστιμο και σε περίπτωση που δε συμμορφωθούν να δημευθούν οι…αλυσίδες τους. Αυτές σίγουρα θα χρειαστούν, αφού πολλοί σ αυτόν τον τόπο είναι για ΔΕΣΙΜΟ!!!

ΥΓ φέτος αντί για μηχανογραφικό θα συμπληρώσουν Ε1, Ε2, Ε3, ενώ αντί για πενθήμερες θα οργανωθούν σεμινάρια στις κατά τόπους ΔΟΥ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *