«Η πίστη στο Ισλάμ» στην κορυφή της τουρκική Εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης

Oι αξίες που θα διδάσκονται οι Τούρκοι μαθητές θα πρέπει να βασίζονται στην Πίστη στο Θεό και να μεταδίδονται μέσω της Ισλαμικής Ορολογίας. Αυτή είναι η θέση μιας από τις πολλές επιτροπές που έχει συστήσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας της Τουρκίας στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης
Πολλοί φοβούνται….
ότι αυτή η θέση της Επιτροπής αποτελεί μέρος μιας συνολικής προσπάθειας επιβολής της ισλαμικής ιδεολογίας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας.
Οι αμφιλεγόμενες προτάσεις της επιτροπής αυτής περιλαμβάνουν την αλλαγή του ισχύοντος συστήματος των οκτώ ετών συνεχούς εκπαίδευσης σε ένα σύστημα το οποίο θα αποτελείται από μια διαβάθμιση από 1-5 έτη και 6-8 με πιθανό σκοπό την επαναλειτουργία των θρησκευτικών επαγγελματικών σχολείων καθώς η κάθε βαθμίδα θα διδάσκεται σε διαφορετικό κτίριο. (Υποστηρίζει ότι ο διαχωρισμός αυτός θα εξαλείψει τα προβλήματα που προκύπτουν από το γεγονός ότι μαθητές διαφορετικών ηλικιών μοιράζονται τους ίδιους φυσικούς χώρους )
Παράλληλα υπάρχει η πρόταση για την δημιουργία ξεχωριστών σχολείων αγοριών και κοριτσιών
Σε ότι αφορά την μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αυτές όπως υποστήριξε Δημόσια ο Ερντογάν αυτές θα γίνουν μετά τις εκλογές του 2011. Χαρακτηριστική ήταν η φράση την οποία χρησιμοποίησε απαντώντας στην δημόσια κριτική σχετικά με το υψηλό ποσοστό ανεργίας των αποφοίτων πανεπιστημίου. “Μπορεί να είναι άνεργοι, αλλά τουλάχιστον έχουν πανεπιστημιακά πτυχία», είπε, προσθέτοντας ότι 78 πανεπιστήμια έχουν συσταθεί από το Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ή ΑΚΡ, του οποίου ηγείται , από όταν ήρθε στην εξουσία το 2002.

infognomonpolitics.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ "ΔΙΚΟΙ" ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *