Έκκληση στην ΠΑΣΠ για Ανοιχτές Σχολές

Συμφοιτητές της ΠΑΣΠ ΑΕΙ η Ανοιχτή Σχολή δεν είναι μια άποψη συγκυριακή. Είναι μια άποψη που επιβάλλεται από την κοινή λογική.

Πιστεύουμε στο άμεσο άνοιγμα των πανεπιστημίων ώστε κάτω από διαφανείς διαδικασίες να δοθεί η ευκαιρία στον κάθε φοιτητή να αναπτύξει τις απόψεις του πάνω στο…
νέο νόμο. Ο νέος νόμος ενώ βάζει τα θεμέλια για κάποιες θετικές αλλαγές χαρακτηρίζεται από μια αποσπασματικότητα και προχειρότητα στη διευθέτηση των υπό ρύθμιση θεμάτων, με αποτέλεσμα σε πολλές διατάξεις του να απομακρύνεται από την πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου λύσεις πρέπει να δοθούν και μάλιστα άμεσα. Απαραίτητη, όμως, προϋπόθεση για αυτό είναι η διεξαγωγή διαλόγου με την πλειοψηφία των φοιτητών με Ανοιχτές Σχολές και όχι ‘‘μικροκουβεντούλα’’ των μειοψηφιών με κλειστά πανεπιστήμια.

Απευθύνουμε έκκληση στους συναδέλφους της ΠΑΣΠ ΑΕΙ να παραμερίσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να θέσουν πάνω απ’ όλα τον κοινό μας στόχο : Την ανοιχτή Σχολή. Πρόκειται για ένα αίτημα βαθύτατα εύλογο και σε απόλυτη συμφωνία με τον ακαδημαϊκό σκοπό του Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε συζήτηση είναι ο χώρος του ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Σήμερα Πέμπτη 29/9 στηρίξτε Ανοιχτή Σχολή με κάθε μέσο σε κάθε ΓΣ και θα μας βρείτε μαζί σας έτοιμους για Συνεργασία !!!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *