Θεσσαλονίκη: Μηνύσεις για τη μεταφορά μαθητών

Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του σχολικού έτους 12.000 μαθητές και οι οικογένειες τους στο νομό Θεσσαλονίκης ταλαιπωρούνται καθώς δεν έχει λυθεί ακόμη το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών.

Σήμερα οι Ενώσεις Γονέων σε Θερμή και Θερμαϊκό θα καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καθώς καταγγέλλουν αδιαφορία των φορέων για την ασφάλεια των παιδιών τους. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Πράσινα Φανάρια.

3000 παιδιά στο δήμο Θερμής και άλλα 1000 παιδιά στο Θερμαϊκό πηγαίνουν και επιστρέφουν από το σχολείο με τα πόδια υπό βροχή σε δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, μέσα σε χωράφια και ουρές αυτοκινήτων.

Τόσο η κ. Ιωάννα Βουλγαράκη από τον Θερμαϊκό όσο και ο κ. Δημήτρης Γαβριηλίδης από τη Θέρμη ζήτησαν άμεση και μόνιμη λύση καθώς το ίδιο πρόβλημα συναντάται κάθε Σεπτέμβριο

“Θέλουμε να πιέσουμε ώστε από αύριο να έχουμε λύση. Δεν γίνεται κάθε φορά να φτάνουμε 17 Σεπτεμβρίου και να μας λένε σε 20-30 μέρες θα υπογράφει η συμφωνία. Εμείς σαν γονείς τι θα κάνουμε;” σημείωσαν χαρακτηριστικά.

“Την αρμοδιότητα την έχει η Αιρετή Περιφέρεια που της την έχει παραχωρήσει το ΥΠΕΣ. Αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη.

Οι λεωφορειούχοι στο πλαίσιο της κοινωνικής τους ευθύνης θα μπορούσαν να κάνουν δρομολόγια μέχρι να βρεθεί λύση. Θα έπρεπε να επιδείξουν ένα πνεύμα συνεργασίας. Έχουν φτιάξει στόλο από τα χρήματα που έχουν πάρει τόσα χρόνια” σημείωσε ο Χρ. Μακρίδης μέλος του συλλόγου γονέων Θερμής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *