Όλοι οι πολιτικοί άφησαν το σημάδι τους στην Ελλάδα, ο ΓΑΠ θα αφήσει λεκέ!

Από την ίδρυση της χώρας μας μέχρι και σήμερα έχουν περάσει αμέτρητοι πολιτικοί σε πολλά πόστα. Αμέτρητες και οι πολιτικές αποφάσεις, αποχρώσεις και ιδεολογίες, από τις πιο ήπιες μέχρι τις πιο ακραίες. Όλοι τους κάτι άφησαν πίσω τους. Ακόμη και οι χειρότεροι.

Μέχρι και η χρεοκοπία Τρικούπη, με τα υπέρογκα δάνεια που….
αυτός λάμβανε, μας άφησε έργα υποδομής που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε.

Μετά την πραξικοπηματική επιβολή του Μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου, την επέλαση των νεοφιλελεύθερων όρνεων που δηλητηρίασαν με τα μέτρα-σοκ το σώμα της Ελλάδας και τώρα περιμένουν αργά και βασανιστικά να εκπνεύσει για να σκυλεύσουν τον νεκρό τί άλλο μπορεί να μείνει;

Μόνο η αντίδραση και η αυτο-οργάνωση του κόσμου. Μόνο ότι δεν μπορεί να ελέγξει ένα αυταρχικό καθεστώς μόνο αυτό φοβάται. Γι’ αυτό εξαφανίζονται οι αντιφρονούντες, γι’αυτό φιμώνονται ιστολόγια, γι’ αυτό τις κινηματικές απόπειρες του λαού προσπαθούν να τις καπελώσουν ή να τις συντρίψουν με την ισχύ της εξουσίας.

Επιμένω ότι φοβούνται γιατί όπου βρεθούν κι όπου σταθούν ο κόσμος τους γιουχάρει και οδηγείται σε ανυπακοή αλλά όχι ευτυχώς τυφλή. Γιατί δεν μασάνε κουτόχορτο οι ιθαγενείς και δεν πιστεύουν στα δεκανίκια, όσο και να προωθούνται. Γιατί οι στυλοβάτες πέφτουν μαζί με τις εφημερίδες και τα κανάλια τους. Όλο το σύστημά τους καταρρέει με πολύ θόρυβο μάλιστα κι αυτοί εθελοτυφλούν και σφυρίζουν αδιάφορα.

Είναι πλέον έκδηλη η κατάρρευση της κυβέρνησης και στους πιο “ κολλημένους” πρασινοφρουρούς! Μετά ιδιαίτερα από την χθεσινή …”φρουτοσαλάτα” που σέρβιραν οι βουλευτές στον υπουργό Οικονομικών επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά αυτό που έλεγαν πολλοί, ότι με την παρέλευση του φόβητρου της λίστας το πολιτικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τους στρέψει εναντίον της μνημονιακής πολιτικής ξεπουλήματος των πάντων. Όχι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι οι “ άγιοι” που ξαφνικά στενοχωρήθηκαν για τον λαό.

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ο Παπανδρέου βλέπει ότι αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του βγαίνουν. Δεν νοιάζεται για την Ελλάδα αυτό είναι σίγουρο. Ήρθε ανέλαβε την εξουσία και την εκχώρησε αλλού για να είναι εντολοδόχος, αλλά δεν αποδείχθηκε και τόσο ικανός ούτε γι’ αυτό. Φοβάται ότι η βόμβα της χρεοκοπίας θα σκάσει στα χέρια του και θα φύγει κι αυτός με ελικόπτερο όπως τόσοι και τόσοι δικτάτορες και σοσιαλιστές… Δεν θα κλάψει για τους Έλληνες, αλλά με μια χρεοκοπία στο βιογραφικό του δύσκολα θα γίνει γ.γ. του ΟΗΕ όπως διακαώς επιθυμεί.

Η πολιτική του μοίρα φαίνεται πλέον προδιαγεγραμμένη και μη αναστρέψιμη. Θα είναι ένας άσχημος λεκές στην ελληνική ιστορία

http://filologos10.wordpress.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η επταετία και η κατοχή οπού οι μαυραγορίτες προγονοί σας έκαναν δουλειές και για αυτό στα γαλούχησαν στα ιδεώδη αυτά πέρασαν… Η δημοκρατία δεν χρειάζεται ανεγκέφαλους αλλά σκεπτόμενους πολίτες… Χμ! Τι ζητάω τώρα από εσάς… μάταιος κόπος θα μου πεις… άντε προσκυνήστε καμία αφίσα του φυρερ σας γιατί μόνο αυτό μπορείτε…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    μην αφηνεις τους ανορθογραφους να λενε μαλακιες….αειντε γιατι μας φλομωσαν….

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ
    ΜΟΝΙΜΟς ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ (ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ)

    Reply
  4. Ανώνυμος

    8.42 ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ Μ…..Σ.ΡΕ ΖΩΟΝ ΔΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΑΠ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ.
    ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΝΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ Η ΑΤΙΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ,ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΤΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ,Η ΤΟΝ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΕΝΑ +ΕΝΑ=ΔΥΟ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    αν διαγραφουν ολοι οι νομοι και τα παραθυρακια και ξαναγραφουν σωστα υπαρχει ελπιδα
    η
    να παρουν τους νομους απο καποιο ουδετερο κρατος αυστραλια
    καναδα…
    αλλιως τα γουρουνια δεν αλλαζουν ολο το συστημα ειναι σαποιο
    η βουλη ειναι μια μικρογραφια της δημοσιας υπηρεσιας
    ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΩΧΛΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΕΝΩ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΔΕΣ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝΟΥΝ.ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΥΒΑΡΝΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΖΙ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΥΝΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.ΤΟ ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ.ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΛΑΜΠΛΑΡΙΖΟΥΝ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΔΕ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΑΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ "ΜΟΝΑΔΙΚΟ","ΣΟΦΟ"ΚΑΙ "ΕΚΛΕΚΤΟ".Ο ΔΕ ΛΑΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ,ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ."ΕΝ ΔΥΟ ΚΑΚΩΝΞ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ,ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ,ΤΟ ΕΝΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ.Ο ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΕΙΣ."ΑΝ ΕΙΞΕΡΑ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑΝΕΑΣ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΛΕΚΕΔΕΣ ΑΠΟ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΣΤΥΓΕΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΟ!!!!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΜΩΡΕ .
    ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ?????
    ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΝΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ!!!!
    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΒΑΡΙΩΣΑΣΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΥΝΗΓΙΣΕΤΕ!!!
    ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΓΑΠ.
    ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ Ή Ο ΤΣΙΠΡΑΣ???

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΟΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΒΑΛΤΟΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ.ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΕΘΝΑΡΧΕΣ''.ΕΞΕΡΩ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ,ΜΕΤΑΞΑ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *