Επεισόδια στη δυναμική πορεία των Συμβασιούχων

 Χτες Τρίτη, 5 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη πορεία των συναδέλφων Συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων με συμμετοχή και εργαζομένων σε άλλους δήμους, από την Πλατεία Κοτζιά (όπου συνεχίζεται η κατάληψη του μεγάρου ) προς το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας. Επειδή κοντά στη Βουλή διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την πορεία, οι Συμβασιούχοι προσπάθησαν να…..
κινηθούν από την πλατεία Κολωνακίου, όπου έγιναν ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα από την πορεία.
Η συνάντηση αντιπροσωπείας των Συμβασιούχων στους ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών υπήρξε τελικά άκαρπη, καθώς ο Γ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για το μεγάλο αυτό ζήτημα.
Να σημειωθεί ότι η στάση αυτή του υπουργείου είναι σε πλήρη “εναρμόνιση” με τις διαπιστώσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), το οποίο στη συνεδρίασή του στις 25/2/2011 υπέγραψε πρακτικό, με το οποίο ζητά να ελεγχθεί η χορήγηση προσωρινών διαταγών από δικαστές στις περιπτώσεις των συμβασιούχων του δημοσίου και των απασχολουμένων με το πρόγραμμα «stage».

Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα επισήμανε ότι «κατά τρόπο πρωτοφανή και απαράδεκτο, το Ν.Σ.Κ. ελέγχει τη χορήγηση – καθώς και την ενδεχόμενη διατήρησή τους στην περίπτωση αναβολής της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων – προσωρινών διαταγών από τους αρμόδιους δικαστές στις περιπτώσεις των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα με πρόγραμμα «stage»». Προφανώς τα μέλη του Ν.Σ.Κ. «αγνοούν ότι, βάσει του άρθρου 87 του Συντάγματος, οι δικαστές απολαμβάνουν προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία».
Ως αντίδραση στην άκαμπτη στάση του υπουργείου-εκφραστή των προθέσεων της κυβέρνησης του μνημονίου, όλοι οι συμβασιούχοι του νομού Αττικής προχωρούν σε εικοσιτετράωρη απεργία αύριο Τετάρτη 6 Απριλίου, ως απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης αλλά και της επίθεσης που δέχτηκαν οι συμβασιούχοι από την αστυνομία στο Κολωνάκι.
Η ένταση και τα επεισόδια στην πορεία της Τρίτης φαίνεται και στα βίντεο και στις φωτό που ακολουθούν:

Από τις εικόνες φαίνεται δυστυχώς ότι ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει και τους κουκουλοφόρους και τους εξαθλιωμένους εργαζομένους που διαμαρτύρονται όταν χάνουν την εργασία τους, είναι ακριβώς ο ίδιος: δια της μεθόδου της “διαπαιδαγωγήσεως” με γκλόμπ και χημικά.

http://simbasiouxoidaem.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΟΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΓΙΑ Π.Χ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙΣ…ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ (ΠΑΝΤΩΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ)

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΤΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ…. ΒΑΡΑΤΕ ΚΟΣΜΟ… ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ… ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΑΝΑ!!ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ!!!!!!! ΜΥΡΙΣΕ ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΙΟ ΞΑΝΑ!!! ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΑ ΨΗΦΙΣΤΡΟΝΙΑ!!!!

    ΑΝΑΡΧΟΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ A.C.A.B.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΑΝΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ ΠΩΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    9.25 ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΓΛΥΦΑΝΕ ΚΩΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΠΙΠΕΣ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ…
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΛΥΜΜΗΡΙΖΑΝ ΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΑΖΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ,ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ,ΜΙΑ ΦΩΤΟ,ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΣΑΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΑ!ΤΩΡΑ ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΙΕΙΤΕ!!!!!!!!!!!!
    ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΔΙΚΕ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ,ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ,ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ,ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ,ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ!

    Reply
  6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΙΚΔΥΚΕΙΤΕ.ΚΑΠΟΤΕ ΠΛΗΜΗΡΙΖΑΤΕ ΤΑ ΚΟΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΩΡΙΣΟΥΝ.ΤΟΥΣ ΓΛΥΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΗΝΟΥΣΑΤΕ.ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΗΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ?ΛΟΓΩ ΕΓΩΙΣΜΟΥ,ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ,ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ,ΠΕΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ?ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ,ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ?ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΠΗΡΑΤΕ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ.ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ….ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *