Ποινική δίωξη στον μιζαδόρο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος…

συνελήφθη χθες το μεσημέρι για μίζα 25.000 ευρώ που ζήτησε από ιδιωτική εταιρεία για τη συνέχιση σύμβασης που είχε υπογράψει με το νοσοκομείο.

Πρόκειται για την εταιρεία «Next Com Media» η οποία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για την προβολή του νοσοκομείου. Ο κ. Τομπούλογλου απαίτησε το ποσό των 30.000 ευρώ, το οποίο έπειτα από υποδείξεις της αστυνομίας, στο πλαίσιο της εικονικής διαπραγμάτευσης, μειώθηκε στις 25.000, προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία.

Ο κ. Τομπούλογλου είναι παλιός γνώριμος της Ζούγκλας, καθώς στις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου είχαν παρουσιαστεί καταγγελίες-φωτιά για σοβαρή υπόθεση που είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ το 2000.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων στις 12.02. Εισερχόμενος στο γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε: «Πιστεύω στον Θεό και τη Δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει». Ο ίδιος κατήγγειλε σκευωρία σε βάρος του λέγοντας πως τα προσημειωμένα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά. «Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ήταν πλημμελείς και φοβόταν (σ.σ. η εταιρεία) μήπως κηρυχτεί έκπτωτη», υποστήριξε.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο 40χρονος φερόμενος συνεργός του.

Εις βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε τελικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβιασμού κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή. Ο Χ. Τομπούλογλου ζήτησε και έλαβε άδεια προκειμένου να απολογηθεί την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου.

zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *