Καταργούνται δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα!!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με την Τρόικα, λιγότερες από 24 ώρες πριν την συνέντευξη Τύπου της τελευταίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες έχουν αυξηθεί οι πιέσεις για να παρθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς από τις Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι βρίσκεται στον αέρα η έγκριση για την εκταμίευση της……
τέταρτης δόσης του δανείου, που είναι και η μεγαλύτερη.

Είναι άγνωστο πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση δια του κ. Παπακωνσταντίνου στις πιέσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, καθώς ζητούνται άμεσες καταργήσεις δημόσιων οργανισμών, δραστική μείωση των δημοσίων υπαλλήλων με εκατοντάδες απολύσεις αλλά και πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίεσ, οι δανειστές πιέζουν για:

– Κατάργηση συμβάσεων με νέα μισθολογικά δεδομένα: μισθοί (πείνας) κάτω των 700 ευρώ το μήνα στο Δημόσιο, ενώ προβλέπεται μείωση έως 40% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα από την υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων
– Κατάργηση των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα
– Συγχωνεύσεις ΔΟΥ και ποινές (μέχρι και απόλυση) για τους επίορκους εφοριακούς
– Απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
– Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
– Εξυγίανση των ΔΕΚΟ, όχι με μετατάξεις, αλλά με απολύσεις (!), αφού η τρόικα ξεκαθάρισε ότι η μετάταξη ισοδυναμεί με πρόσληψη και για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο θα γίνεται μια πρόσληψη!

Hellenic Business

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

17 Comments

  1. τασος

    εδω ο κόσμος καίγεται κι εσείς ασχολείστε με τις ανοησίες. Ξυπνήστε και βγήτε στους δρόμους. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει κάτι. Όταν θα δίνουν 500 ευρώ/μήνα τότε πώς θα ζήσετε; Αυτός είν;αι ο μεγαλύτερος φόβος τους γιαυτό προσπαθούν να σας πείσουν ότι ό,τι κάνουν είναι απαραίτητα. Αν  είναι να πεινάσω εγώ ας πεινάσουν καλύτερα αυτοί. Γιατί δεν κόβουν τους μισθούς τους οι βο(υ)λευτές; Ας πάρουν κι αυτοί 700 ευρώ. Γιατί δεν βάζουν λοιπόν πλάτη; . Μην είσαστε ανόητοι. Ξυπνήστε. Και μην μπαίνετε στο "παιγνίδι" της διαμάχης Δημοσίων υπαλλήλων και Ιδιωτικών!!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ειμαστε αστειος λαος. Οι μισοι μαλωνουν με τους αλλους μισους. ΔΥ εναντιον Ιδιωτικων. Οι Ευρωπαιοι θα σπανε μεγαλη πλακα μαζι μας. Και ξερετε γιατι ; Γιατι εκει δεν υπαρχουν αυτες οι διαφορες στα προνομια Δημοσιου και Ιδιωτικου τομεα, γι αυτο και δεν σκιζονται τοσο να μπουν στο εκει Δημοσιο. Γιατι εκει εχουνε φτιαξει ισχυρες οικονομιες μεσω του ιδιωτικου τομεα. Γιατι εκει δεν διοριζανε υπεραριθμα κομματοσκυλα σε δημοσιες θεσεις με ανταλλαγμα ψηφους. Αυτα ειναι τα αποτελεσματα της κρατικιστικης 'αναπτυξης' σε μια χωρα που θελει να λεγεται Ευρωπαικη.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ!!! ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΙΔ. ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΑ GOLDEN BOYS KAI ΤΟΥΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!

    ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΔΕΞΙΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΓΑΤΕ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Το σάββατο το πρωΐ πρώτα ο Θεός, θα πάμε οικογενειακώς να βγάλουμε διαβατήριο. Είμαι δημόσιος υπάλληλος που μπήκα με ΑΣΕΠ, δίχως να γλύψω κανέναν πούστη. Μπήκα έχοντας δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα, δίχως μια μέρα άνεργος, και θα φύγω πάλι για έξω, πάλι δίχως να τους δώσω τη χαρά της ανεργίας. Κύριος ήρθα και κύριος θα φύγω, δίχως να τους δώσω τη χαρά να με απολύσουν για να πουν ότι με απέλυσαν, βοηθώντας τους έτσι να πιάσουν τα "ποσοστά" απολύσεων που θέλουν.
    Τί νόημα έχει να έχω μια οργανική θέση όταν ο οργανισμός (το κράτος δηλαδή) είναι νεκρός. Στην καλύτερη θα θαφτώ κι εγώ μαζί της. Πράγμα που δεν το θέλω.
    Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τα Χριστούγεννα τα παιδιά μου θα είναι καλύτερα από φέτος, παρά το γεγονός ότι θα είμαστε μακριά από την Ελλάδα. Αγαπητοί killers της τρόϊκας, σας έζησα μέσα από τα τόσα χρόνια σπουδών και εργασίας στην Εσπερία σας. Διαλύσατε τον τόπο μου, και το μόνο που μου μένει για να ζήσω είναι να γυρίσω στους δικούς σας τόπους. Μετά από τριών ολυμπιάδων χρόνο, δηλ. 12 χρόνια, φεύγω και πάλι. Κι όπως λέει ο Oli Rehn, κουράγιο έλληνες… αυτό το κουράγιο θα μας χρειαστεί εκεί που θα'μαστε…
    Το μόνο που με νοιάζει είναι να φύγω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Χέστηκα για τις "διαπραγματεύσεις" σας… έτσι κι αλλιώς τα πουλήσατε όλα…
    Ελλάδα πλέον για μένα είναι ο οικογενειακός τάφος, ο σταυρός που φοράω στο λαιμό μου και η σημαία μου. Τίποτα άλλο.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ "ΔΕΝ" ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΗ Η "ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΑΤΕΡ ΠΑΪΣΙΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ…..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ; ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΕΜΠΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΗ ΒΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΧΑΣΤΗΚΑΜΕ.ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΣΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ .ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΣΑΣ ΗΤΑΝΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Φιλε 8:55 αυτο που λες ειναι πολυ λυπηρο. Δηλαδη αν το 13χρονο παιδακι ειναι ετσι και εκφραζεται με αυτο τον τροπο φαντασου τους γονεις του….ΚΛΑΥΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ που λεει και η παροιμια…
    Μην ασχοληθουμε αλλο γιατι μπορει να το παρει πανω του μικρο παιδι και να κανει τον καμποσο στο σχολειο μπας και τα ριξει κανα κοριτσακι….Εδω κολλαει η εκφραση "Αντε αγορι μου στη μανα σου μην παει κανας αλλος"

    Reply
  8. Ανώνυμος

    @ 8:48 μ.μ.

    Δεν διαφωνώ μαζί σου αλλά υπάρχει και μία άλλη περίπτωση,δηλαδή να είναι 13 χρονών ο άνθρωπος.

    Έχει πολλά 13χρονα παιδάκια που παιρνούν ευχάριστα την ώρα τους εδώ μέσα και γράφουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι τους!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΒΛΑΚΑ 8:35, προφανως εισαι δημοσιος υπαλληλος και ψηφιζεις Πασοκ/νδ/κκε..Αντι να τα βαζεις με τους προδοτες που ψηφισες καθεσαι και λες στους ιδιωτικους υπαλληλους οτι τον ηπιανε γιατι οπως λες ηρθε η σειρα τους…Προφανως παλι, θεωρησες οτι ειναι αδικο να τρωνε το αγγουρι μονο οι δημοσιοι υπ., οποτε να μοιραστει και σε αλλους..
    Παντως με αυτα τα σχολια που κανεις μονο διχονοια μπορεις να δημιουργησεις, κατι που αλβανοι, σκοπιανοι, τουρκοι, εβραοι, γερμανοι, αμερικανοι περιμενουν πως και πως για τα μεγαλεπηβολα σχεδια της πουτσας που εχουν…
    ΟΠΟΤΕ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΕ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΤΕ.ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *