«Ποιο μέλλον;»


«Πώς βλέπετε το μέλλον σας στην Ελλάδα;» ρωτάει αυστριακός δημοσιογράφος μια ιδιωτική υπάλληλο σε εταιρεία πληροφορικής. «Ποιο μέλλον;» απαντάει εκείνη. «Το δικό σας μέλλον στην Ελλάδα» επαναλαμβάνει ο Αυστριακός, νομίζοντας ότι η γυναίκα δεν κατάλαβε τη βαριά αγγλική προφορά του. «Ποιο μέλλον;» ξαναρωτάει η γυναίκα, ακριβώς επειδή έχει καταλάβει πολύ καλά την ερώτηση.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μια καταστροφική εξέγερση,χειρότερη ακόμη και από τα Δεκεμβριανά. Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει, μια αφορμή χρειάζεται και όλα θα τιναχθούν στον αέρα» αναφέρει σχεδόν προφητικά ένας υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. «Χάνονται κεκτημένα δικαιώματα ολόκληρων δεκαετιών» λέει μια εργαζόμενη του Δήμου Εκάλης, «γιατί να πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι;Ας τα πάρουν από αυτούς που τα…

… έκλεψαν!» προσθέτει. «Πώς θα τα βγάλουμε πέρα; Ο κόσμος πιέζεται, χάνουμε τα εισοδήματά μας,δεν βλέπουμε διέξοδο» φωνάζει μια οργισμένη εκπαιδευτικός από το μπλοκ των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Λίγο πιο πέρα ένας διαδηλωτής περιφέρεται ανάμεσα στον κόσμο παρέα με τον σκύλο του, ο οποίος κρατάει ανάμεσα στα δόντια του ένα χερούλι συνδεδεμένο με πανό που γελοιοποιεί τους υπουργούς της κυβέρνησης. Οι γύρω του γελούν και τον χειροκροτούν.

«Υπάρχουν λύσεις που η κυβέρνηση ούτε καν δέχθηκε να τις αναλογιστεί. Γιατί δεν αυξάνουν τη φορολογία των τραπεζών;Γιατί δεν φορολογούν την Εκκλησία και τα πλούτη που συσσωρεύει; Οι πρώτοι που καλούνται πάντα να πληρώσουν είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Ποτέ αυτοί που πλούτισαν στις πλάτες μας» σχολιάζει ένας υπάλληλος εταιρείας τηλεπικοινωνιών.
tovima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *