ΚΛΟΠΗ ΑΡΘΡΟΥ


Στο blog της Πρέβεζας sardelas.blogspot.com και στην τοπική εφημερίδα “ΒΗΜΑ της Πρέβεζας” δημοσιεύθηκε το παρακάτω κείμενο κάποιου Καραβίδα το οποίο είναι αντιγραφή άρθρου του καθηγητή Σταθάκη στην Αυγή.
Η κλοπή άρθρων είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην επαρχία. Αναδείξτε αν θέλετε το θέμα.
1. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΔΑ
«Η διαδρομή και η πραγματικότητα της οικονομικής μας κατάστασης. Η ύφεση και οι ….

αγορές, το ευρώ, το ελληνικό δημόσιο χρέος. …
Άρθρο του Ξενοφώντα Καραβίδα – Τραπεζικό στέλεχος
Έως τα τέλη του 2007, μέχρι δηλαδή τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσης της χρηματοπιστωτικής φούσκας, το δημόσιο χρέος και τα περίφημα spreads δεν αποτελούσαν ιδιαίτερο αντικείμενο των χρηματαγορών. Οι χώρες με μεγάλο ή μικρό χρέος δανείζονταν με χαμηλά επιτόκια και χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες ιδιαίτερης αξιολόγησης.
Το 1999 υπήρξε η τελευταία φορά που οι χρηματοπιστωτικές αγορές οδήγησαν στη χρεοκοπία εθνικές οικονομίες. Επρόκειτο για την κρίση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η κρίση όμως τότε είχε συνδυαστεί με τη μαζική φυγή των ξένων κεφαλαίων από τις χρηματαγορές της περιοχής, κάτι που οδήγησε αναπόφευκτα στην υποτίμηση των νομισμάτων και την κατάρρευση των οικονομιών τους….”

2. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ
“Το ελληνικό δημόσιο χρέος, η «χρεοκοπία» και το ευρώ”
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=529855
του Γιώργου Σταθάκη, ΑΥΓΗ 14.3.2010
Μέχρι τα τέλη του 2007, μέχρι δηλαδή τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσης της χρηματοπιστωτικής φούσκας, το δημόσιο χρέος, η εξυπηρέτησή του και τα περίφημα spreads δεν αποτελούσαν ιδιαίτερο αντικείμενο των χρηματαγορών. Οι χώρες με μεγάλο ή μικρό χρέος δανείζονταν με χαμηλά επιτόκια και χωρίς να υπόκεινται σε διαδικασίες ιδιαίτερης αξιολόγησης.
Το 1999 υπήρξε η τελευταία φορά που οι χρηματοπιστωτικές αγορές οδήγησαν στη χρεοκοπία εθνικές οικονομίες. Επρόκειτο για την κρίση της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η κρίση όμως τότε είχε συνδυαστεί με τη μαζική φυγή των ξένων κεφαλαίων από τις χρηματαγορές της περιοχής, κάτι που οδήγησε αναπόφευκτα στην υποτίμηση των νομισμάτων, την αναστολή του δανεισμού και την κατάρρευση των οικονομιών τους…..”
blakes deneimaste

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *