Κέρδη και ζημιές ύστερα από μια εβδομάδα κρίσης

Μια εβδομάδα θρίλερ πέρασε για ακόμη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση η οποία κατάφερε τελικά να εξασφαλίσει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, όμως δεν κατάφερε να κατευνάσει του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ζητούν επιτακτικά την λήψη πολιτικών πρωτοβουλιών άμεσα από πλευρά του….
πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να περιγράψει την κατάσταση όλες αυτές τις ημέρες και να δραματοποιήσει την ήδη τραγική εικόνα που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Από τις αρχές της εβδομάδας κιόλας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια στον οποίο έμεινε περισσότερο από μία ώρα. Αμέσως μετά ξεκίνησε άτυπο υπουργικό συμβούλιο, από το οποίο προέκυψαν οι έντονες διαφωνίες των υπουργών απέναντι στην πρωτοβουλία των τριών – Διαμαντοπούλου Ραγκούση και Λοβέρδου. Το βράδυ την Δευτέρας ο πρωθυπουργός είχε μια συνάντηση με τους επιχειρηματίες του Τύπου κ. Γιώργο Μπόμπολα και κ. Σταύρο Ψυχάρη.

Το επόμενο βήμα έγινε κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη. Εκεί ο κ. Παπανδρέου ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Νέα Δημοκρατία με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε ναυάγιο το ραντεβού που εκκρεμούσε για αμέσως μετά με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά. Τότε φάνηκε ότι η πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να επικεντρωθεί στην κοινοβουλευτική του ομάδα και να συσπειρώσει τα μέλη της. Αν και την επόμενη ημέρα επικοινώνησε με τον παλιό του συμφοιτητή κ . Σαμαρά, ωστόσο είχε ήδη διαφανεί ότι πρόθεσή του είναι να μην παρεκκλίνει των αρχικών στόχων.

Η συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς την επόμενη ημέρα είχε ως αποτέλεσμα την άρνηση από την πλευρά τους οποιουδήποτε διαλόγου, πλην του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Εκείνη την ημέρα ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε και με άλλους εκπροσώπους του Τύπου και συγκεκριμένα με τον κ. Κυριακού και τον κ. Αλαφούζο. Σε αυτό το πλαίσιο ολοκλήρωσε – όπως φαίνεται – τις επαφές του με τους μιντιάρχες, στους οποίους επισήμανε την κρισιμότητα της κατάστασης.

Οι διαδηλώσεις της επόμενης ημέρας και ο θάνατος ενός διαδηλωτή παρ’ ολίγον να επισκιάσουν αρχικά την ψηφοφορία και να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα μέσα στο κοινοβούλιο κατά του άρθρου 37. Ο κ. Παπανδρέου είχε σειρά επαφών με τις διαφωνούντες όπως την κ. Βάσω Παπανδρέου και την κα Λούκα Κατσέλη. Όπως φάνηκε στην συνέχεια η κα Κατσέλη δεν επείσθη από τα επιχειρήματα του πρωθυπουργού και των συνεργατών του και τελικά καταψήφισε το άρθρο 37.

Για το Σαββατοκύριακο και την Τετάρτη έχουν προσδιοριστεί δύο πολύ σημαντικές Σύνοδοι κορυφής. Ίσως οι κρισιμότερες από συστάσεως Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιστρέφοντας ο πρωθυπουργός στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες όλοι αναμένουν πολιτικές πρωτοβουλίες, αφού το πολιτικό αδιέξοδο με τους βουλευτές να διαμαρτύρονται, είναι εμφανές ακόμα και σε όσους εθελοτυφλούσαν μέχρι σήμερα.


http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *