ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ:΄΄ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΟΝΑΧΩΝ΄΄

Συνέντευξη στον Κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό «Sigma» παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, όσον αφορά τις καταγγελίες γονέων ότι κληρικοί κάνουν πλύση εγκεφάλου σε παιδιά και γίνονται μοναχοί.
Ο Μητροπολίτης Λεμεσού δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλες τις εις βάρους του κατηγορίες, τονίζοντας ότι…..
όλα αυτά είναι “φαντασίες”.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «το 94% των μοναχών που πήγαν στο μοναστήρι έχουν έρθει με την συγκατάθεση των γονέων τους, και πολλές φορές οι ίδιοι οι γονείς συνοδεύουν τα παιδιά τους».

Αξίζει να δείτε την συνέντευξη του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου:

agioritikovima.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΑΧΟΙ!

    Reply
  2. panais

    8.54,είσαι πολέμιος της Ορθοδοξίας για τους δικού σου λόγους αλλά ημιμαθής!Μάθε οι Αρμένικη "ορθόδοξη εκκλησία"είναι αίρεση και δεν έχει σχέση με την Ορθοδοξία εκτός απο διάφορες ομοιότητες!Υπάρχουν και "Ορθόδοξοι"Εβραίοι γιατί δεν μιλάς και για αυτούς;Κατάλαβες;Υπάρχουν και οι ΓΟΧ(Γνήσιοι Ορθόδοξοι χριστιανοί)γιατί δεν λές ιδιαίτερα για αυτούς μια και έχουν και μοναστήρι στην Αθήνα,και αυτοί αιρετικοί είναι!Και όταν είσαι αιρετικός μεταχειρίζεσε όλους τους τρόπους στο όνομα της "αλήθειας"όταν όμως ζείς στην Απόλυτη Αλήθεια που εκφράζετε μέσα στα άγια μυστήρια της Ορθοδοξίας δεν χρειάζετε να στρατολογήσεις κανέναν διότι υπάρχει"στρατολόγηση"εκ των Άνωθεν….δεν υπάρχει βία αντίθετα οι ατομιστές και αλαζώνες "ορθόδοξοι"γονείς μας δεν δέχονται το παιδί τους να γίνει "μοναχός/η"γιατί "τί θα πεί η γειτονιά και οι φίλοι μας"….

    Reply
  3. panais

    Παρακαλώ επείγον έναν Deprogrammers για να προγραματίσει κατα Θεόν το μυαλό τους αν θέλουν δηλαδή!Ο Άγιος Λεμεσού είναι αξιόλογος Μητροπολίτης μέχρι και κέντρο αποτοξείνωσης ναρκωτικών έκανα….τώρα έχει δίκιο οι άνθρωποι μέχρι μιά ηλικιά παύουν να είναι εξαρτώμενοι των γωνιών τους….Αλλά οι γονείς απο τον τύφο της αλαζωνίας"εγώ σε τάΪζα",εγώ σε έστελνα φροντιστήρια","εγω σε έδινα λεφτάκια","εγώ σε σπούδασα","εγώ στις αρώστιες σου",εγώ…εγώ…ο γονείς τελικά τα κάνει όλα για την εγωπάθεια του και νομίζει εσφαλμένα ότι τα παιδιά είναι αντικείμενα του και του ανήκουν…και όταν πάρουν τα παιδιά την ολοκληρομένη μόρφωση τους και οξυνθεί η κρίση τους…ακόμη και τότε τα λέμε "μωρά"μας και αφελές νομίζουμε μας χρωστάνε και απο πάνω….Ο Μητροπολίτης Αθανάσιος είναι χαρισματικός άνθρωπος,οι αίθουσες γεμίζουν απο νέους,έγγαμους και άγγαμους στις ομιλίες του…αν πράγματι υπάρχει στρατολόγηση μοναχών γιατί τόσα χρόνια ο αριθμός είναι μικρός;Με χιλιάδες κόσμο έχει να κάνει ο Μητροπολίτης και οι επίσημες στατιστικές λένε 1 με 2 μοναχοί τον χρόνο πάνε…καλά όλος ο ντόρος για 2 ανθρώπους τον χρόνο ή οι μαμάδες και μπαμπάδες έχασαν το χαλί κάτω απο τα πόδια τους…και κάνουν φασαρία….

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Ναι είναι αλήθεια!! Όντως ασκείται προσηλυτισμός από το παπαδαριό!!! Ο Κύπριος ψεύδεται!! Τα έχω ζήσει από κοντά, όταν χρειάσθηκε πρίν 25 χρόνια στην Αμερική να γλιτώσουμε την σύζυγο ενός υπάλληλου μου, πού το παπαδαριό την κατάφερε να εγκαταλείψει, τον σύζυγο και τα παιδιά της και να κλειστεί σε Αρμένιο-ορθόδοξο κοινόβιο. Όπως μάθαμε μετά την απαγωγή της από το κοινόβιο και τον 3ημερο συνεχή επι 24ώρου βασεως απόπρογραμματισμό της, ο Αρμένιος ορθόδοξος τράγος εκτός των άλλων, την είχε κάνει και μια από τις παλλακίδες του και μάλιστα την γκάστρωσε!!!! -Εδώ στο Ελλαδιστάν στην χώρα όπου οι πρόκριτοι αποτελούνται από ένα μπουλούκι χαμένων κορμιών που σε μεγάλο ποσοστό είναι απατεώνες, δωσίλογοι, κλέφτες, ψεύτες και κίναιδοι, αυτά συμβαίνουν ανεξέλεγκτα. Δεν βαριέσαι αδελφέ ποιος από την όποια κυβέρνηση έχει ποτέ χρόνο να ασχοληθεί με τέτοια πράγματα πού δεν αποφέρουν μίζα!!! Όταν επιτευχθεί ο προσηλυτισμός και γίνει η πλύση του εγκεφάλου, η θεραπεία είναι αδύνατη στην χώρα μας!! Στην Αμερική υπάρχουν ειδικοί αποπροσηλυταί πού τους αποκαλούν “Deprogrammers”, αυτοί οι άνθρωποι αφού συνεννοηθούν με τους συγγενείς του θύματος σχεδιάζουν την απαγωγή του από το μοναστήρι ή το κοινόβιο ή και από οπουδήποτε αλλού βρίσκεται το θύμα!! Διότι πιστέψτε με πρέπει να γίνει κανονική απαγωγή «η οποία μάλιστα τιμωρείται και από τον νόμο», διότι τα κοινόβια και τα μοναστήρια όταν δεν έχουν σιγουρευτεί για την ολοκληρωτική πλύση του εγκεφάλου δεν αφήνουν το θύμα «πιστό» από τα μάτια τους. Δεν τους επιτρέπουν την έξοδο ιδίως στο να συναντηθούν με συγγενείς χωρίς να υπάρχει συνοδεία “Chaperone”!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *