Το “τέρας” ελληνικό Δημόσιο που κατασπάραξε την Ελλάδα και οι απαραίτητες συγκρίσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ…

Η Ελλάδα με 11 εκατομ. πληθυσμό, έχει 90 μέλη στο ανώτατο Δικαστήριο (»Αρειος Πάγος») και 147 μέλη στο »Συμβούλιο της Επικρατείας», το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., 9 τα μέλη στο ανώτατο
Δικαστήριο, αλλά δεν υπάρχει »Συμβούλιο Επικρατείας». Η Ελλάδα των 11 εκατομ. έχει 300 βουλευτές. Οι ΗΠΑ των 315 εκατομ., έχουν 535 (100 γερουσιαστές και 435 βουλευτές). Σε ότι αφορά το Δημόσιο, οι ΗΠΑ έχουν -αναλογικά- 31% λιγότερους δημόσιους υπάλληλους, σε σύγκριση με τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων Ελλάδας. Η αναλογία αστυνομικών-πολιτών στην Ελλάδα, είναι, ένας αστυνομικός γιά κάθε 218 άτομα. Στις ΗΠΑ, ένας γιά κάθε 353 άτομα.

Στην Ελλάδα των 11 εκατομ., η εμπορική-κερδοσκοπική δημόσια Τηλεόραση ΕΡΤ) έχει κοντά 3.000 εργαζόμενους (πληρώνονται από το κράτος) και επιδοτείται από υποχρεωτική εισφορά των πολιτών μέσω λογαριασμών ηλεκτρικού. Στις ΗΠΑ των 315 εκατομ., η μη κερδοσκοπική-εμπορική δημόσια τηλεόραση (PBS) έχει 510 εργαζόμενους, αναμεταδίδεται από 354 σταθμούς, δεν επιδοτείται από το κράτος, ούτε οι εργαζόμενοι σε αυτήν πληρώνονται από το κράτος (λειτουργεί με εισφορές πολιτών, εταιριών κλπ). Και φυσικά, δεν προπαγανδίζει υπέρ της -κάθε- κυβέρνησης.
KALAMI.NET
hellasforce.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *