ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ


«Είχα την ευκαιρία να εκθέσω στον κύριο Σαμαρά, σ’ αυτή τη διμερή συνάντηση, τις θέσεις μας για το πρόβλημα της οικονομικής κρίσης, πως βλέπουμε εμείς την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τη διέξοδο από την κρίση. Η ανησυχία μας ότι θα έρθουν και καινούργια μέτρα, πολύ πιο βαριά απ’ ότι έχουμε ζήσει ως τώρα, είναι που μας κάνει να οργανώνουμε πλατιά ενημέρωση στο λαό ώστε να παρέμβει και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Διότι αν δεν υπάρχει αντίσταση σ’ αυτά τα μέτρα, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα.
Θεωρούμε ότι αποτελεί στοιχείο δημοκρατίας η λαϊκή παρέμβαση. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση να ταυτίσει τις λαϊκές διαδηλώσεις με την βία, να προσπαθήσει να αξιοποιήσει το ΛΑΟΣ σε μια επίθεση εναντίον του…..
.

ΚΚΕ. Εμείς θεωρούμε ότι η δημοκρατία κατοχυρώνεται με την παρέμβαση του λαού σε κάθε τόπο δουλειάς και γενικότερα και όταν μάλιστα δέχεται τέτοια σκληρά μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ανάμεσα στα κόμματα μπορεί και πρέπει να γίνεται οξεία πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση, αλλά αυτή η αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται πάνω στις θέσεις που το κάθε κόμμα έχει, αν θέλετε και στην πρακτική του και την στάση του και όχι με μέσα τα οποία ας το πούμε είναι αντιδημοκρατικά, γιατί η συκοφαντία για εμάς είναι αντιδημοκρατική».

Συμπέσατε στην κριτική σας προς την κυβέρνηση;

«Όπως είπε και ο κ. Σαμαράς έχουμε προγραμματικές διαφορές, εφ’ όλης της ύλης. Επομένως εμείς κάνουμε την κριτική στην κυβέρνηση απ’ την σκοπιά της ριζικής αλλαγής για την οποία παλεύουμε και από την σκοπιά των πραγματικών επιπτώσεων που έχουν τα μέτρα της κυβέρνησης πάνω στους εργαζομένους. Αλλά, όπως είδατε και στη συγκέντρωσή μας το Σάββατο, εμείς ταυτίζουμε την διέξοδο από την κρίση όχι μόνο με την πάλη γύρω από τα άμεσα λαϊκά προβλήματα, αλλά για την δημιουργία των προϋποθέσεων για ριζική αλλαγή στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας».

Επειδή την Πέμπτη έχει ξανά γενική απεργία, προτίθεστε τα πράγματα να είναι πιο καλά οργανωμένα από τη δική σας πλευρά, ώστε να μην προκύψουν προβοκάτσιες, όπως την προηγούμενη φορά;

«Η προβοκάτσια είναι ανεξάρτητη από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε αυτούς που αξιοποιούν τις προβοκάτσιες και να κλειστούμε στα σπίτια μας, να μην υπάρχουν κινητοποιήσεις, για να μην γίνουν προβοκάτσιες.

Εμείς πιστεύουμε ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν την περιφρούρηση των κινητοποιήσεών τους. Αποδείχθηκε και το Σάββατο ότι αυτό μπορεί να γίνει και πρέπει οι διοικήσεις των σωματείων, οι μαζικές λαϊκές οργανώσεις, να προφυλάσσουν από κάθε μορφής προβοκάτσιας, είναι ευθύνη των ίδιων των οργανώσεων.

Το ΚΚΕ περιφρουρεί τις δικές του εκδηλώσεις. Δεν είμαστε ούτε Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ούτε αστυνομία, ούτε στρατός, για να αναλάβουμε την περιφρούρηση. Οι προβοκάτορες να απομονωθούν και μιλάω πριν απ’ όλα για αυτούς που πολιτικά επεξεργάζονται το σχέδιο της προβοκάτσιας».

Πως σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ένα μεγάλο τμήμα του λαού που δυσφορεί απέναντι σ’ αυτή την πολιτική οδηγείται στην αποχή;

«Ο λαός πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του. Το μήνυμα αποχής που έστειλαν στις ευρωεκλογές διόρθωσε κανέναν, άλλαξε τα μυαλά κανενός; Πιστεύουμε ότι το σύστημα το οποίο ζούμε, το αστικό πολιτικό σύστημα, αν δεν μπορεί να κλέψει τη ψήφο του λαού, θα προσπαθήσει να την στείλει στο μηδέν. Με αυτή την έννοια λοιπόν τα εργατικά – λαϊκά στρώματα πρέπει να είναι παρόντα παντού, να πάρουν θέση υπέρ της φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση και απομακρυνομένοι από τα κόμματα εξουσίας, από τα κόμματα τα οποία ευθύνονται για την κρίση και άμεσα και έμμεσα».

Δηλαδή εσείς βλέπετε κάποιο σχέδιο πίσω από τις δημοσκοπήσεις;

«Όχι. Γίνεται μια συστηματική προσπάθεια πολτοποίησης του μυαλού του λαού και βεβαίως αυτή η κατάσταση εκφράζεται και μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Αυτό είπα. Όμως εμείς πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν μια συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, χωρίς αυτή η δυσαρέσκεια να έχει πάρει ακόμα μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, αργά ή γρήγορα -ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα- πιστεύουμε ότι θα πολιτικοποιηθούν και δεν θα στέλνουν άσφαιρα πυρά».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *