ΣΥΡΙΖΑ ή ΤΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει ο Φαντομάς

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το κόμμα που χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια. Το κόμμα που δίνει τον ορισμό της διπλής προσωπικότητας, το κόμμα που μετέτρεψε την σχιζοφρένεια σε πολιτική. Αναλόγως τις καιρικές συνθήκες, την υγρασία, την θέση του πολικού αστέρα σε σχέση με τον πλανήτη Αφροδίτη, και από την ένταση των πρωινών σεξουαλικών ορμών του βουλευτή κου Τατσόπουλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετατρέπεται από ΤΣΙΡΙΖΑ σε ΣΥΡΙΖΑ και το αντίστροφο…

 Για παράδειγμα  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε. Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΤΣΙΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τον Σόϊμπλε εκπρόσωπο των διεθνών τοκογλύφων και ανέχεται ακόμα και τον βουλευτή του, που σατίριζε την αναπηρία του.
 Πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον ισραηλινό Σιμόν Πέρες. Από την άλλη πλευρά ο Πρόεδρος του ΤΣΙΡΙΖΑ ανεχόταν τον βουλευτή του Κουράκη να τον εγκαλεί διότι έσφιξε το αιματοβαμμένο χέρι του Πέρες.
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την βία αλλά ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΤΣΙΡΙΖΑ ανέχεται τον αναρχικό βουλευτή του, που θεωρεί ήδη οικιακής χρήσης τα καδρόνια και τις μολότοφ.
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να λάμψει η αλήθεια για την λίστα Λαγκάρντ ενώ ο πρόεδρος του ΤΣΙΡΙΖΑ εμπιστεύεται τον χειρισμό της υπόθεσης στην  κα Ζωή Κωνσταντοπούλου…
 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να μην γίνει Αργεντινή ενώ ο Πρόεδρος του ΤΣΙΡΙΖΑ θαυμάζει την Αργεντινή.

Δεν ξέρω πως είναι δυνατό, να προχωρήσει η πολιτική που λέει ότι θέλω να τα έχω καλά με όλους. Να βρίζω τον Σόϊμπλε και μετά να του κάνω και μία επίσκεψη. Να λέω ότι θα καταγγείλω με νόμο το μνημόνιο, και μετά να λέω ότι απλά θα το αναθεωρήσω, να υποστηρίζω τους μπαχαλάκηδες αλλά να υποστηρίζω και τους νοικοκυραίους.

Είναι γεγονός ότι η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δείξει ότι έχει σοβαρευτεί. Προσπαθεί να κάνει μια στροφή προς την πραγματικότητα και έχει σταματήσει της εξαλλοσύνες, τα καραγκιοζιλίκια και τις πτήσεις στα ροζ συννεφάκια. Όμως η προσπάθεια του είναι καταδικασμένη για τρεις λόγους. Τα περισσότερα στελέχη του δεν έχουν καν την ικανότητα να σοβαρευτούν και ως παράδειγμα αναφέρω τον Τατσόπουλο, την Κωνσταντοπούλου και τον Κουράκη. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι μια άλλη πολύ μεγάλη μερίδα  στελεχών του, ενώ έχει την ικανότητα να σοβαρευτεί, δεν το επιθυμεί διότι δεν την συμφέρει και αναφέρω ως παράδειγμα την Δούρου και τον Λαφαζάνη.  Ο τρίτος και σοβαρότερος παράγοντας είναι ότι απλά ο κόσμος δεν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σοβαρευτεί. Ακόμα και αυτοί που στις εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν στην πραγματικότητα τον ΤΣΙΡΙΖΑ με την προϋπόθεση να είναι στην αντιπολίτευση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *