Χρήμα για σχέδια βελτίωσης και για νέους αγρότες


Πληρωμές ύψους 25,2 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν την Τετάρτη με απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κας Κατερίνας Μπατζελή και του Υφυπουργού κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.

Τα χρήματα αυτά θα κατανεμηθούν προς τρεις κατευθύνσεις με τελικούς αποδέκτες 22.884 δικαιούχους. Συγκεκριμένα περίπου 12 εκατ. ευρώ θα «κατευθυνθούν» προς την ενίσχυση του τομέα αιγοπρόβειου γάλακτος με 22.449 δικαιούχους, 11,7 εκατ. ευρώ θα δοθούν σε 192 δικαιούχους ενισχύσεων για επενδυτικά…..
.

σχέδια βελτίωσης ζωικής παραγωγής ενώ τα υπόλοιπα 1,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Αναλυτικότερα, οι πληρωμές που αφορούν 22.449 παραγωγούς που πληρούσαν τις προϋποθέσεις καταβολής του καθεστώτος, οι έλεγχοι έγιναν μέσω της κεντρικής βάσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αρχείων παραδόσεων του ΕΛΟΓΑΚ.
Η πρόσθετη ενίσχυση αιγοπρόβειου καθορίζεται από την μοναδιαία τιμή ενίσχυσης που καθορίζεται με κριτήριο την τιμή της ολικής μικροβιακής χλωρίδα (ΟΜΧ) :

(α΄) κλάση με ΟΜΧ έως και 500.000 μικρόβια/ml, 0,030€ ανά κιλό γάλακτος

(β΄) κλάση με ΟΜΧ από 500.001 έως και 1.000.000 μικρόβια/ml, 0,021€ ανά κιλό γάλακτος

Όσον αφορά τις πληρωμές για σχέδια βελτίωσης της ζωικής παραγωγής, το συνολικό ύψος των πληρωμών από τον Οκτώβριο του 2009 ανέρχονται σε 50,3 εκατ. ευρώ και πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι υπερβαίνουν στο διπλάσιο τον μέσο όρο των κατ’ έτος πληρωμών του προγράμματος (περίπου 20 εκ. ευρώ) από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Αναφορικά με το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, πρέπει να επισημάνουμε ότι οι συνολικές πληρωμές έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ.

Η κα. Μπατζελή σε δηλώσεις της τόνισε ότι «είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό της συνέπειας της Κυβέρνησης που μέσα σε αντίξοες συνθήκες καταβάλλει προσπάθειες ώστε να θέσει τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των δικαιούχων και να ενισχύσει το αγροτικό εισόδημα».

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *