Ευρωπαϊκός ολοκληρωτισμός

Πρωτοφανές, απίστευτο και αδιανόητο: εφεξής, όποιος διαφωνεί με αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα τιμωρείται με φυλάκιση! Σχετική ρύθμιση ψηφίστηκε την τελευταία Παρασκευή του Οκτωβρίου από την ελληνική Βουλή…
Συγκεκριμένα η διάταξη έχει ως εξής: «Όποιος με πρόθεση παραβιάζει κυρώσεις ή περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί σε βάρος κρατών ή οντοτήτων ή οργανισμών ή φυσικών ή νομικών προσώπων, με κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών, εκτός και αν από άλλη διάταξη προβλέπεται βαρύτερη ποινή. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και όταν οι προβλεπόμενες σε αυτό πράξεις δεν είναι αξιόποινες κατά τους νόμους της χώρας στην οποία τελέστηκαν»…

Η ανατριχιαστική αυτή εξέλιξη σημαίνει πολύ απλά το εξής: Αν ένα κόμμα, μια οργάνωση όπως «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα», δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, δημοσιολόγοι και γενικά οιοσδήποτε διαφωνεί π.χ. με ενδεχόμενο εμπάργκο της Ένωσης σε μια χώρα και παραβιάζει την απόφαση αυτή, τότε θα τιμωρείται με φυλάκιση! Τι σημαίνει παραβίαση; Ένα κείμενο συμπαράστασης στην τιμωρημένη χώρα, μια διαδήλωση υπέρ αυτής (όπως με τη Σερβία), οποιαδήποτε επικοινωνία με πολίτες της χώρας αυτής, και γενικά, οτιδήποτε θεωρηθεί ότι αμφισβητεί και αντιτίθεται στη σχετική απόφαση της Ένωσης.

Η κυβέρνηση αιτιολόγησε τη ρύθμιση αυτή με το θλιβερό επιχείρημα ότι «είμαστε κράτος – μέλος της Ένωσης και οι οδηγίες της πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμόζονται και από τη χώρα μας». Και είναι θλιβερό το επιχείρημα, διότι ο αρμόδιος υπουργός οχυρώθηκε πίσω από την υποχρεωτική εφαρμογή της Οδηγίας και δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για το περιεχόμενό της. Δηλαδή, γι’ αυτά που επισήμανε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Ότι ποινικοποιείται η διαμαρτυρία, η πολιτική δράση και η ελευθερία της έκφρασης και κηρύσσεται παράνομη η ανθρωπιστική δράση.

Δυστυχώς η αντιπολίτευση περιορίστηκε σε ενστάσεις μέσα στη Βουλή και δεν έδωσε στο θέμα τη διάσταση και τη δημοσιότητα που του αξίζει. Δεν βγήκε ανοιχτά να πει στον κόσμο ότι πρόκειται για φασιστική ρύθμιση, η οποία έχει αφετηρία και γεννήτορα τη μυθολογημένη Ευρώπη της ανοιχτής κοινωνίας και των δημοκρατικών παραδόσεων. Μια Ευρώπη η οποία διολισθαίνει σταθερά στην οδό ενός καθαρού ολοκληρωτισμού.

Υ.Γ. Τώρα, δεν μένει παρά να ψηφιστεί και ο «αντιρατσιστικός νόμος» που ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα. Τότε ο ολοκληρωτισμός θα είναι τέλειος.

www.zeronews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *