ΕΝ, ΔΥΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΑΚΙΑ, ΕΝ ΔΥΟ!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Να εξομολογηθώ την αμαρτία μου αλλιώς φανταζόμουν το νομοθετικό σώμα, δηλαδή το σύνολο των βουλευτών που –υποτίθεται- νομοθετούν. Χρόνια τώρα είχα την εικόνα ανθρώπων κάπως υποχόνδριων, κοιλαράδων με μυωπικά γυαλιά και
σφιχτοδεμένη γραβάτα που νυχθημερόν καταγίνονται αγχωμένα να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων τους. Γενικά υποψιαζόμουν υπερτροφικό το πνεύμα και κάπως δύσκαμπτη τη σάρκα τους, αφού λίγο οι «ευθύνες», λίγο τα χρονάκια, λίγο οι κοιλίτσες δυσχέραιναν την εικόνα του ιδανικού «σωματότυπου» των ανθρώπων αυτών.
Μέγα λάθος μου και πραγματικά αναιρώ αυτήν την αρχική εικόνα γι αυτούς. Οι άνθρωποι αυτοί- ας τους πούμε «βουλευτάκια»- λόγω οικειότητας- είναι άνθρωποι «καλογυμνασμένοι», «εύκαμπτοι», σωστοί «Τιραμόλες», σωστά «κομάντα», υπάκουοι και πειθαρχημένοι, μουγκοί στη βουλή και λαλίστατοι στον … Πρετεντέρη.
Ποτέ δεν περίμενα πως ο ναός του … Όθωνα στο Σύνταγμα, που αργότερα έγινε Ναός της Δημοκρατίας θα μετατρεπόταν σήμερα στο τελειότερο… Γυμναστήριο που αθλούνται σε ολομέλειες ή θερινά τμήματα τριακόσια βουλευτάκια!!!
Και τι ασκήσεις δεν κάνουν!!! Επικύψεις, κωλοτούμπες, πάσης φύσεως άλματα ήτοι «πηδήματα», υπακούοντας στον αρχηγό του «γυμναστηρίου»! Αν τώρα κάποιος φοβηθεί την «άσκηση» ο αρχηγός τον «αντικαθιστά» με κάποιον που έχει την ικανότητα να κάνει υπερ-έκταση στη … λεκάνη του, ώστε η «άσκηση» να βγει και το «πρόγραμμα» του γυμναστηρίου να έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Στο «γυμναστήριο» της Βουλής υπάρχουν και οι απαραίτητες «τσιρλίντερς», ώστε να διασκεδάζουν το φιλοθεάμον κοινό προκειμένου να μην πλήττει στην ανάπαυλα των «εργασιών!!! Ημίγυμνες «καλλονές» κουνιούνται στο ρυθμό του «αρχηγού» κερδίζοντας τα χειροκροτήματα της … γαλαρίας του «γυμναστηρίου».
Α, να μην ξεχάσουμε!!! Ακόμα κι αν δεν τους αρέσουν οι ασκήσεις τα «βουλευτάκια» τις εκτελούν κάνοντας επικύψεις και κωλοτούμπες και μετά πάνε να πουν «τον πόνο» τους στον … REAL fm και το ΒΗΜΑfm!!!!
Σοβαρεύοντας το κείμενο και με αφορμή τις «αντικαταστάσεις» για να περάσει ο ΕΝΦΙΑ, αλήθεια θα ήθελα να ρωτήσω τον πρώτο τυχόντα βουλευτή ή βουλευτίνα καταλαβαίνουν πόσο έχει εκφυλιστεί ο ρόλος και η θέση τους ή μήπως είναι «ιδιοτροπία» δική μου;

Homepage

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *