ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Όθων Ιακωβίδης (15/VI/2015)

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μετά από όλη αυτή την επίπονη και μακρά πορεία της διαπραγμάτευσης, φαίνεται πως φθάνουμε στο τέλος της…

Θέλω να σου πώς πως “νομιμοποιούμαι” να σου απευθύνω τον λόγο, όντας αγωνιστής, όχι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της “πρώτης γραμμής” του αντιστασιακού / αντιμνημονιακού αγώνα, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής του και με “παράσημα” που δεν χρειάζεται να επιδείξω εδώ.
Απλά, αναφέρω πως έχω στο ενεργητικό μου τη δημόσια πρόσκληση/αίτημα προς τον Μίκη Θεοδωράκη (την 11η Οκτ. 2010) (http://truth.freeforums.org/topic-t9895.html) για να “βγεί μπροστά” στον αγώνα αυτό, πράγμα που έγινε με τη συγκρότηση της ΣΠΙΘΑΣ (όχι, βέβαια, εξ αιτίας της πρόσκλησης μου) και στη συνέχεια να με τιμήσει με την εμπιστοσύνη του (που για ‘μένα αποτελεί τον ύψιστο τίτλο τιμής).
Όπως προείπα, δεν είμαι οπαδός, ούτε καν ψηφοφόρος, του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που δεν με εμπόδισε να διακρίνω, από τις πρώτες μετεκλογικές κινήσεις σου, ότι (αναπάντεχα) γεννήθηκε μία σοβαρή ελπίδα εκπλήρωσης των βασικών στόχων του αγώνα των χιλιάδων ομοϊδεατών μου και εμού.
ΟΙ Γερμανοί (και οι άλλοι Ευρωπαίοι) πιέζουν πέρα από τα Θουκιδίδεια όρια, διότι κάνουν ένα λάθος: Κρίνουν “εξ ιδίων τα αλλότρια”.
Και, επειδή αυτοί είναι ψυχροί ορθολογιστές, είναι βέβαιοι πως ποτέ δεν θα προχωρήσει η Ελλάδα “να πέσει στο γκρεμό”, απλά και μόνο “για να τους πάρει μαζί της”.
Ο ορθολογισμός τους φθάνει μέχρι αυτό το σημείο, γι’ αυτό και θεωρούν την ταπεινωτική συνθηκολόγηση μας, ως την “ρεαλιστική θέση” που στο τέλος θα πάρουμε, θέλουμε δεν θέλουμε…
Δεν μπορούν να φανταστούν πως για ‘μάς τους Έλληνες, (ίσως επειδή είμαστε οι εφευρέτες της Δημοκρατίας) υπάρχει μία άλλη, περισσότερο ρεαλιστική, θέση, που βασίζεται επάνω στην πρωτεύουσα κοινωνική Αξία της Ελευθερίας και της Αυτοδιάθεσης των κοινωνιών, που επάνω της θεμελιώνεται η Δημοκρατία, που λέει πως ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ, ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ, ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ/ΠΡΟΣΤΑΤΩΝ ΤΗΣ.
Επειδή, λοιπόν, δεν μπορούν να αντιληφθούν τη δική μας σκέψη και στάση, δεν πρόκειται να δεχτούν και να συμφωνήσουν με τις συμβιβαστικές προτάσεις σου/μας.
Οπότε, σταμάτα να φθείρεσαι και να φθείρεις τις δυνάμεις όλης της κοινωνίας μας, που θα χρειαστούν για την ανοικοδόμηση των ερειπίων που έχουν δημιουργήσει, αυτά τα 5 χρόνια, οι εξωχώριες δυνάμεις που μας κυβερνούν με τα εδώ τσιράκια τους.
Βγες, λοιπόν, στο βήμα, πές την Αλήθεια στον Λαό και μη φοβάσαι.
Πές σε όλη την Ευρώπη την Αλήθεια, πως η Ελλάδα (με την υπαγωγή της στο “πρόγραμμα” των Μνημονίων) έσωσε το Ευρώ και την ΟΝΕ και όχι η ΟΝΕ την Ελλάδα, όπως όλοι πιστεύουν (και όπως αποδείχθηκε με ακλώνητα ντοκουμέντα στην “Επιτροπή Αλήθειας για τον Χρέος”).
Βγες και μίλησε πολιτικά (και όχι οικονομικά) στην Ελληνική κοινωνία. Ρώτα την ποιος δεν θέλει την Αυτοδιάθεση της Χώρας και προτιμά να είναι δουλοπάροικος των “δανειστών” που ζητούν “Γην και ύδωρ”. Και αν χρειαστεί, κάνε Δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα και όχι με το ψευδεπίγραφο “Δραχμή ή Ευρώ”, που επάνω του έχουν επενδύσει “τα ρέστα τους” οι κατοχικές δυνάμεις.
Αμφισβήτησε το ύψος του Δ.Χρέους, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα που θα βγάλει μεθαύριο η Επιτροπή Αλήθειας για το Δ.Χ.
Κατάγγειλε τις Δανειακές Συμβάσεις και τα Μνημόνια ως άκυρα, και προϊόντα εκβιασμού, που όντως είναι, σύμφωνα με έγκυρες τοποθετήσεις νομομαθών κύρους.
Αν αυτές οι ενέργειες σημαίνουν πτώχευση, και πτώχευση σημαίνει απαλλαγή της Χώρας από το Δ.Χρέος της, ενημέρωσε σωστά τον Λαό και προχώρα. Πές του ότι θα υποφέρουμε για λίγο, αλλά στη συνέχεια θα “πετάξουμε”, γιατί έχουμε μεγάλο πλούτο, ανεκμετάλλευτο. Και θα δείς ότι θα γεννηθεί, πάλι, η (πεθαμένη, σήμερα) αισιοδοξία.
Τέλος, βρες τον τρόπο να βάλεις “χωροφύλακα” τον Ρώσσο, στο Αιγαίο, γιατί αν περιμένουμε από τους συνήθεις “συμμάχους” μας, είναι μάλλον σίγουρο πως θα χάσουμε και άλλη Κύπρο.
Το “στοίχημα” της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, (θα το έχεις καταλάβει, αλλά ας το πω κι εγώ) δεν είναι οικονομικό, αυτό που κρύβουν οι “δανειστές” μας κάτω από τα (εντελώς ασήμαντα για την Ευρωπαϊκή Οικονομία) “φραγγοδίφραγγα” των δήθεν προσθαφαιρέσεων στον ΦΠΑ, στις συντάξεις και στους μισθούς.
Το “στοίχημα” είναι η λεηλασία του εξαιρετικά μεγάλου πλούτου που έχει η Χώρα στον Ουρανό, στη Γή και στη Θάλασσά της, αλλά είναι και εξ ίσου σημαντικά συμβολικό, στο καθαρά πολιτικό πεδίο: Επιδιώκουν να κατανικήσουν την Ελλάδα, ως σύμβολο και διακεκριμένο φορέα της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αντίστασης.
Το “στοίχημα” είναι αν νικήσει ή νικηθεί η Ελπίδα των Λαών για Αυτοδιάθεση και Δημοκρατία, απέναντι στην επελαύνουσα βαρβαρότητα της “Διεθνούς του Χρήματος”.
Έχεις τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ το όνομά σου να αποτελέσει κεφάλαιο στις δέλτους της Ελληνικής αλλά και Ευρωπαϊκής Ιστορίας, ορθώνοντας ένα ιστορικό ΟΧΙ σ’ αυτή τη βαρβαρότητα, που θα το υπερασπιστούμε Ελληνικά, ο κάθε Έλληνας κι η κάθε Ελληνίδα.
Αρκεί να τους δώσεις να καταλάβουν την έννοιά του.
Με όλα τα παραπάνω, θέλω να πιστεύω πως θα φερθείς σύμφωνα με τον Ελληνικό ρεαλισμό και όχι με τον Ευρωπαϊκό ορθολογισμό, που θα καταρρακώσει, μαζί μ’ εσένα, και ότι έχει μείνει όρθιο, στο ηθικό των Ελλήνων….
Μετά τιμής

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *