Αγρότης στα Γιάννινα καλλιεργεί το ιπποφαές και τα οικονομάει!!!

Ένα φυτό από το… παρελθόν, το ιπποφαές, καλλιεργεί ο αγρότης Νίκος Μπίμπος στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων και έχει κέρδη. Η ιδέα στηρίχθηκε στον γεωπόνο Κάσσανδρο Γάτσιο, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο, όπου περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που αφορούν στο ιπποφαές. Λέει ο ίδιος: “Ξεκινήσαμε για αστείο, για να υλοποιήσουμε την έμπνευση του κ. Γάτσιου και τελικά μπήκαμε σε μία πολύ δυναμική καλλιέργεια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπίμπος. Η καλλιέργεια του ιπποφαούς δεν….
είναι καθόλου απαιτητική, αλλά αντίθετα πολύ προσοδοφόρα, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αλλά και αμερικάνικη αγορά”. Το ιπποφαές περιέχει πολλαπλάσιες ποσότητες βιταμίνης C από τη φράουλα,
το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την τομάτα και το καρότο. Εχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από εκείνη του σιταριού, του καλαμποκιού και της σόγιας, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, καθώς και όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα.

http://www.katoci.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

13 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ , ΠΑΛΙ ΘΥΜΑ ΕΙΝΑΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΣ Η ΟΧΙ; ΡΕ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ, ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΑ ΧΑΝΟΙ; ΠΑΠΑΡΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΠΤΕ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΡΚΗΣ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    @ 1:06 & όσους έχουν αντίστοιχες "σκέψεις"
    Αντί να ονομάζεις κοπρίτες αυτούς που σκέφτονται υγιώς, παράγουν και φέρνουν συνάλλαγμα χωρίς να περιμένουν να τους διορίσει κάποιος πήγαινε καλύτερα στον καθρέπτη σου και πες το εκεί.
    Για όσους ενδιαφέρονται: κάντε αναζήτηση για ΕΘΙΑΓΕ και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Δεν υπάρχουν επιδοτήσεις (και καλύτερα) αλλά μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές για καλλιέργειες και ως προς την διάθεση τους.
    Και εγώ στην έρευνα είμαι ακόμα.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΥΤΟ ΤΟ "ΦΡΟΥΤΟ" ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ(ΙΠΠΟΙ) ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΟΥ,ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΟ.ΑΛΟΓΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΗΜΟΥΣ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΙΠΠΟΦΑΕΣ.ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ 10 ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΤΙ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ; ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΜΠΛΕ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ; ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ; ΤΗ ΜΑΣΣΩΝΙΑ; ΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ; ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ; ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ; ΤΟΥΣ ΚΑΜΙΝΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗΔΕΣ; ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ;

    Reply
  5. Ανώνυμος

    TO ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΘΕΛΕΙ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΥΓΚ Ο ΙΝΔΙΑΝΟΣ : Γελείο ψευδόνυμο πού καλύπτει κάποιου γελείου ανθρωπάριου την αυτότητα!! Ρε βλάκα αφού δεν έχεις τίποτε να πείς γιατί γράφεις μαλακείες;;; Κάτσε και ρίξε μιά παχειά και άφισε τούς νορμάλ ανθρώπους ησύχους!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    αυτό είναι το θέμα…..
    καλά η καλλιέργεια μετά τι???
    πως γίνεται η διάθεση της παραγωγής.
    από ότι διάβασα είναι ευαίσθητη παραγωγή και πρέπει να διατεθεί άμεσα..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *