Τί έγινε την Κυριακή στις φυλακές;

Στο παραπέντε αποτράπηκε ομαδική απόδραση στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου την προηγούμενη Κυριακή ή άλλα απρόβλεπτα γεγονότα, όπως προκύπτει από δήλωση – καταγγελία βουλευτή.
Ομάδα 40 ατόμων, όπως αποκαλύπτεται με αρκετά 24ωρα καθυστέρηση, έκανε επίθεση δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση στο….
σωφρονιστικό ίδρυμα, δεδομένου ότι η φύλαξη είναι ελλιπής τον τελευταίο καιρό και ο αριθμός των κρατουμένων μεγαλύτερος από ό,τι προβλέπεται.
Το εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια της φυλακής περιστατικό που ποτέ δεν είδε τον φως της δημοσιότητητας με σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομίας ή του υπουργείου Δικαιοσύνης, αποκάλυψε με δήλωσή του, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Ανδριανός: «Το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση 40 ατόμων στις φυλακές του Ναυπλίου, αποκαλύπτει την εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την τραγική αναποφασιστικότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να λύσει επιτέλους τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό των σωφρονιστικών καταστημάτων».
Και προσθέτει: «Επιτέλους το πρόσφατο περιστατικό, το οποίο χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των φρουρών απεσοβήθη χωρίς περαιτέρω τραγικές συνέπειες, ας λειτουργήσει ως καμπανάκι αφύπνισης στο Υπουργείο. Η Κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι η ζωή και η ασφάλεια όχι μόνο των φρουρών και των κρατούμενων, αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής βρίσκεται σε μόνιμο μεγάλο κίνδυνο».

http://www.moriasnow.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *