Μας κοροιδεύουν ασταμάτητα μέσα στα μούτρα μας


Παρακολούθησα πρόσφατα την ένδοξη Ολυμπιονίκη της χώρας Κατερίνα Θάνου να παραχωρεί συνέντευξη στην Μαρία Χούκλη στη ΝΕΤ και ήρθε αμέσως στο μυαλό μου εκείνη η γελοία ιστορία παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Και είναι αδιανόητο ότι 6 χρόνια μετά κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν εκείνο το παιδικό παραμυθάκι του τροχαίου ατυχήματος. Είναι απίστευτο ότι η Θάνου συνεχίζει να μιλάει για τους κακούς της ΔΟΕ που ευθύνονται για όλα τα δεινά και αρνείται πεισματικά ακόμα και τα αυτονόητα.
Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ασταμάτητα μας κοροιδεύουν μέσα στα μούτρα μας. Όλοι. Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, δικηγόροι. Όλοι κα….
.

για τα πάντα.

Για να φρεσκάρω λίγη τη μνήμη σας να σας υπενθυμίσω ότι όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 13ης Αυγούστου 2004 όταν η Θάνου και ο Κεντέρης ενεπλάκησαν σε ένα τροχαίο ατύχημα με την μηχανή του Τζέκου (!!!) στην Γλυφάδα, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα απο κάποιον περαστικό στο ΚΑΤ ενώ εφημέρευε το Ασκληπείο που ήταν δίπλα (!!!!).
Προηγουμένως είχαν αναζητηθεί στο Ολυμπιακό Χωριό (όπου όφειλαν να βρίσκονται) για έλεγχο doping απο την WADA για τρίτη (και φαρμακερή) φορά μέσα σε 1 μήνα. Όσο βρίσκονταν στο νοσοκομείο δεν επιτρέποταν να υποβληθούν σε έλεγχο ενώ το ιατρικό ανακοινωθέν (επίσημο – υπογεγραμμένο απο 7 ιατρούς και τον διευθυντή του ΚΑΤ )έκανε λόγο για θλάσεις, εκδορές μέχρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και απαραίτητη παραμόνη τους στο ΚΑΤ για 48 ώρες.
Όλος ο πλανήτης απορούσε με το θράσος τους να επινοήσουν μια τόσο αφελής και κωμικοτραγική ιστοριούλα, ο ΣΕΓΑΣ έβγαλε αθώα τα καμάρια της χώρας , η IAAF τους είχε τιμωρήσει κανονικά ενώ εδώ μιλάγανε για συμβιβασμό αθλητών με την παγκόσμια ομοσπονδία και πράσινα άλογα.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι η αντιμετώπισή του ποινικού μέρους της υπόθεσης απο την ελληνική δικαιοσύνη. Η ιστορία αφορά τον Αύγουστο του 2004. Διανύουμε πλέον τον Μάιο του 2010. Γνωρίζετε ότι η υπόθεση δεν έχει καταφέρει να εκδικαστέι ούτε μια φορά μέχρι τώρα??? Ούτε μία φορά. 5 αναβόλες για γελοίους λόγους όπου κάθε αναβολή μεταθέτει την επόμενη εκδίκαση πολλούς μήνες μετά. Μέχρι να παραγραφεί και να ησυχάσουν όλοι.
Για του λόγου το αληθές διαβάστε τι γράφτηκε στον τύπο (έντυπο ή ηλεκτρονικό) τις αντίστοιχες μέρες των αναβολών.

29.01.2007
Για τις 24 Σεπτεμβρίου 2007 αναβλήθηκε, από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη των ολυμπιονικών Κ. Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, καθώς και του πρώην προπονητή τους, Χρ. Τζέκου, σχετικά με όσα ποινικώς κολάσιμα φέρεται να διέπραξαν μετά τη φυγή τους από το Ολυμπιακό Χωριό, το απόγευμα της 12ης Αυγούστου 2004, μία ημέρα δηλαδή πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ οι δύο αθλητές απουσίαζαν από το δικαστήριο και εκπροσωπούνταν από τους συνηγόρους τους. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

24.09.2007
Για τις 19 Ιουνίου 2008, σε 9 μήνες από σήμερα δηλαδή, αναβλήθηκε η ποινική δίκη των Κώστα Κεντέρη, Κατερίνας Θάνου και όσων άλλων εμπλέκονται στην υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος με τη μοτοσυκλέτα την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Η νέα αναβολή οφείλεται στην ασθένεια ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Αραγε θα διεξαχθεί ποτέ η πολύκροτη δίκη; Υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντέρης, Θάνου, Χρ. Τζέκος, αλλά και δύο (φερόμενοι ως) αυτόπτεις μάρτυρες έχουν παραπεμφθεί από τον εισαγγελέα για 9 συνολικά πλημμελήματα (ψευδορκία, ψευδή αναφορά προς τις Αρχές κ.λπ.). (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

19.06.2008
Για τις 2 Φεβρουαρίου 2009 αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του προπονητή Χρήστου Τσέκου και εννέα ακόμη ατόμων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις.
Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύμματος συνηγόρων υπεράσπισης και κάποιων εκ των κατηγορουμένων. (REPORTER.GR 19 Ιουν 2008)

05.02.2009
Νέα αναβολή δόθηκε χθες στην πολύκροτη ποινική δίκη των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου για το περιβόητο «τροχαίο» της Γλυφάδας. Αυτή τη φορά υπήρξε πρόβλημα χρόνου, αφού η υπόθεση ήταν τελευταία στο πινάκιο της ημέρας, οπότε δεν χώρεσε στο ωράριο του δικαστηρίου. Κανένα από τα εμπλεκόμενα μέρη δεν ζήτησε την (τέταρτη, αν δεν χάσαμε το μέτρημα) αναβολή. Οι ατιμασμένοι ολυμπιονίκες θα βρεθούν ξανά στο ακροατήριο στις 10 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι οι Κεντέρης, Θάνου, Χρ. Τζέκος, αλλά και δύο (φερόμενοι ως) αυτόπτες μάρτυρες έχουν παραπεμφθεί από τον εισαγγελέα για 9 συνολικά πλημμελήματα: ψευδορκία, ψευδή αναφορά προς τις αρχές κ.λπ. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

10.09.2009
Αναβολή λόγω… πληθώρας ύλης δόθηκε χθες από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στην ποινική δίκη των Κεντέρη – Θάνου – Τζέκου για τα γεγονότα της 12ης Αυγούστου 2004.
Η υπόθεση είχε το νούμερο 10 στο πινάκιο και στάθηκε αδύνατο να χωρέσει στο ωράριο της ημέρας. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκασή της για τις 22 Σεπτεμβρίου 2010, έξι χρόνια μετά την έκρηξη του σκανδάλου.
Αυτή ήταν η πέμπτη αναβολή της πολύκροτης δίκης. Ορισμένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι τρεις (μαζί με 7 γιατρούς του ΚΑΤ και δύο πολίτες που δήλωσαν μάρτυρες του περιλάλητου «τροχαίου») έχουν ήδη παραγραφεί, αλλά τα σημαντικότερα παραμένουν. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

22 Σεπτεμβρίου 2010 είμαι βέβαιος ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα βρεί για άλλη μια φορά κάποια δικαιολογία για να μην δικαστούν ξανά οι ένδοξοι πρωταθλητές, ο προπονητής φαινόμενο και οι αδιάφθοροι ιατροί.

http://fullkatenatsio.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *