ΣΑΦΗΣ Ο ΝΕΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Davutoğlu ανακοίνωσε τις παραμέτρους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής

AΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η τουρκική εξωτερική πολιτική έθεσε ανοιχτά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, τις παραμέτρους της για το νέο έτος.
«Θα είμαστε σοφή χώρα με όραμα και θα προλαμβάνουμε τις κρίσεις» είπε ο κος Davutoğlu.
«Ο τουρκικός λαός είναι φιλόδοξος δεν….
μπορεί να ανεχτεί αδύναμο κράτος. Θέλουμε να αναγγείλουμε στον κόσμο πως δεν χωράμε στο πλαίσιο που έχουν χαράξει για μας. Και αν θέλουν ας το ονομάσουν αυτό αλλαγή πλεύσης» τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Οι διπλωμάτες που εκπροσωπούν την Τουρκία σε όλα τα μέρη του κόσμου συναντήθηκαν στην Ankara.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu που έκανε την εναρκτήρια ομιλία της 3ης Διάσκεψης Πρεσβευτών, η οποία ξεκίνησε χθες, ανακοίνωσε και το όραμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής λέγοντας:
«Ο ρόλος που θέλουμε να αναλάβουμε είναι ρόλος σοφής χώρας. Μια χώρα με διεθνή κύρος και άποψη που παίρνει δραστήριες αποφάσεις, προλαμβάνει τις κρίσεις πριν ακόμα αυτές δημιουργηθούν και που χειρίζεται τις κρίσεις με λεπτούς χειρισμούς και ευαίσθητη διπλωματία. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που επηρεάζεται από κρίσεις, που δημιουργεί προβλήματα αλλά μια σοφή χώρα».
Μιλώντας για τους Τούρκους διπλωμάτες ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, τους παρομοίασε με τους πυροσβέστες και είπε «οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι σαν τους πυροσβέστες και πρέπει να τρέχουν όπου ξεσπά φωτιά και κρίση, δεν αρκεί όμως αυτό, θέλουμε πια πυροσβέστες που θα εμποδίζουν τις πυρκαγιές».
Ο κος Davutoğlu αναφερόμενος και στους ισχυρισμούς περί αλλαγής πλεύσης υπογράμμισε τα εξής «η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που αντιμετωπίζει πρόβλημα ταυτότητας μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Δεν μείναμε μεταξύ ούτε Ανατολής – Δύσης και ούτε Βορρά – Νότου. Αν θέλουν ας το ονομάσουν αλλαγή πλεύσης. Η Τουρκία είναι αυτή που μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη συμβολή στη εμπέδωση της παγκόσμιας τάξης».
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αντιδρώντας έντονα και στα πολιτικά εμπόδια που τίθενται στη ευρωπαϊκή πορεία, είπε :
«Δεν μπορεί να θέσει κανείς την επιλογή Κύπρος ή ΕΕ. Κανείς δεν μπορεί να μας πιέσει να κάνουμε πράγματα που δεν θέλουμε».

Turkish Radio Televison

NEWSN.WORDPRESS.COM

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΡΑΣΗ ΤΟΥ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ,ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ"!!!!!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ.ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΠΕΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΑΛΛΑΧ.ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΧΡΟΝΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΦΤΩΧΟΙ ΕΛΕΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ.ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ…ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΦΙΛΟΔΟΞΟΙ ΠΟΥ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ!
    Η Τουρκία είναι αυτή που μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη συμβολή στη εμπέδωση της παγκόσμιας τάξης».

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ.

    ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΜΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΠΟΛΥ ΨΑΧΝΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΗΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΘΕΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΘΑΙΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ.ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ(ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ)ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    πλεον δεν τους νοιαζει εαν θα μπουν στην Ε.Ε. αλλαξε η εξωτερικη τους πολιτικη αφου δανεισαν την Ελλαδα οι Τουρκοι ερχονται να εισπραξουν και εαν δεν εισπραξουν θα σου ερθουν Ελληνα..πειτε ρε στον κοσμο για τα λεφτα που δανειστηκαμε απο τους Τουρκους…3 Απριλη εχουμε κατα πασα πιθανοτητα εκλογες…για να παμε ειτε για οικουμενικη ειτε ακυβερνησια κατα πασα πιθανοτητα οικουμενικη για να πουν μετα ολα τα κομματα συμφωνησαν στις υπογραφες..οποτε συμφωνα με τον πολυ λαο ολοι μαζι παμε για παραχωρηση και συνεκμεταλευση..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Όπως είπε και ο Σαρκοζί, η Τουρκία θέλει να μπει στην Ε.Ε., όχι η Ε.Ε. στην Τουρκία, άρα θα αλλάξει τρόπους προσέγγισης η Τουρκία και όχι η Ευρώπη.
    Υ.Γ: Οι Τούρκοι είναι οι ρουφιάνοι του Μουλσουμανικού κόσμου και δεν τους θέλουν ούτε οι Άραβες. Τυχαίο???

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝ ΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΥΠΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΜΝΕΣ;

    ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΜΑΡΑ;

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *