Απογοητευμένοι οι Γερμανοί από την Μέρκελ

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Infratest-dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 32%, αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με την καγκελάριο Μέρκελ. Μόλις το 20% πιστεύει ότι η Μέρκελ κάνει καλή δουλειά, ενώ το 76% εξέφρασε απογοήτευση για…
τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) παραμένουν ωστόσο μπροστά στη δημοσκόπηση, με ποσοστό 33%, ενώ οι εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, συγκεντρώνουν ποσοστό 3%.

Οι Πράσινοι εμφανίζονται πεσμένοι κατά 3 μονάδες, στο 14%, όμως μαζί με το SPD τα δύο κόμματα ξεπερνούν κατά πολύ το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.

Άλλη δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ZDF έδειξε επίσης ανεβασμένο το SPD κατά μία μονάδα, στο 31% ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα: 34% για τους Χριστιανοδημοκράτες, 16% για τους Πράσινους και 4% για τους Φιλελεύθερους.


http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *