ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ (Κ.Ε.Ε.)

Εμείς οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) συνεχίζουμε την κατάληψη του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης για να διεκδικήσουμε τα όσα μας αναλογούν μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον τομέα της…..
Δια Βίου Μάθησης!

Παρά την υπόσχεση της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) για συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου μας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Φ. Γεννηματά, Αρμόδια για θέματα Δια Βίου Μάθησης και τη μετάβασή μας στο Υπουργείο, τελικά οδηγηθήκαμε σε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Για ακόμα μια φορά ακούσαμε τις ίδιες αόριστες δικαιολογίες για τη μη ανανέωση των συμβάσεών μας (οι οποίες δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού πληρώνονται από εγκεκριμένα ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ).

Για ακόμα μία φορά δεν μας εξήγησε κανείς επαρκώς πώς σε αντίστοιχη περίπτωση λήξης του έργου «Βοήθεια στο Σπίτι» ανανεώθηκαν αυτόματα 3.500 περίπου συμβάσεις εργαζομένων με Εγκύκλιο – ούτε καν Υπουργική Απόφαση! – της 30/12/2010 του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Αρ. Εγκυκλίου 64).

Το μόνο νέο στοιχείο που μπήκε στη συζήτηση είναι η ενημέρωση ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες αύριο το πρωί, ζητώντας την επέμβαση του εισαγγελέα για να αποχωρήσουμε από το κτίριο!

Εμείς οι εργαζόμενοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας που βρισκόμαστε μέσα στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και διεκδικούμε ειρηνικά τη δουλειά και την αξιοπρέπειά μας απαντούμε:

Οι εκφοβισμοί και οι απειλές δεν μας πτοούν, είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος!

Παραμένουμε ενωμένοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης!

Επειδή και αύριο μάλλον οι ηγεσίες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) δεν θα είναι σε θέση για ακόμα μια φορά να ικανοποιήσουν το δίκαιο και λογικό αίτημά μας, καλούμε την ίδια την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Δια Βίου Μάθησης κα Φ. Γεννηματά να δώσει λύση το θέμα μας.

Μια απλή Υπουργική Εγκύκλιος του Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 30/12/2010 ήταν αρκετή για να διασφαλίσει τη δουλειά και την αξιοπρέπεια 3500 οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα!

Μια απλή Υπουργική Εγκύκλιος της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Δια Βίου Μάθησης κας Φ. Γεννηματά είναι ΣΗΜΕΡΑ αρκετή για να διασφαλίσει τη δουλειά και την αξιοπρέπεια 200 οικογενειών σε ολόκληρη τη χώρα!

Γιαγκούλης Τρύφων
Πρόεδρος ΔΣ του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *