Ένα μεγάλο μπράβο και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

του system failure

Οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, που για 5 ολόκληρους μήνες κατάφεραν να εκπέμπουν από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, παράγοντας ουσιαστικό έργο και…
παρέχοντας ουσιαστική, πραγματικά ανεξάρτητη πληροφόρηση, κυρίως για τρεις βασικούς λόγους:

1ον : γιατί με τη στάση τους κατέδειξαν από την πρώτη στιγμή την παράνομη πράξη της κυβέρνησης ενάντια στην δημόσια ραδιοτηλεόραση και δεν την νομιμοποίησαν.

2ον: γιατί απέδειξαν ότι η αυτοδιαχείριση είναι εφικτή, καθώς λειτούργησαν για 5 ολόκληρους μήνες χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι τους και χωρίς κυβερνητική χειραγώγηση. Απέδειξαν ότι η αυτοδιαχείριση είναι εφικτή όταν υπάρχει αλληλεγγύη, ενότητα, συλλογικότητα, συνεργασία, κοινή προσπάθεια.

3ον: γιατί η εικόνα έξω από το ραδιομέγαρο, με τους δημοσιογράφους να συνεχίζουν να εκπέμπουν με όποια μέσα τους έχουν απομείνει μπροστά από τα ΜΑΤ, η στιγμή που τα ΜΑΤ εισβάλουν στην ΕΡΑ, αλλά και η στιγμή που μερικούς μήνες νωρίτερα κατεβάζουν τους πομπούς και πέφτει το μαύρο στην δημόσια τηλεόραση, θα μείνουν στην ιστορία για να θυμίζουν και στις επόμενες γενιές τις μαύρες σελίδες της νεοφιλελεύθερης δικτατορίας στην Ελλάδα.

Μπορεί η νεοφιλελεύθερη δικτατορία να διεξάγει το πιο αποκρουστικό πείραμα σε βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων, με σκοπό να το επεκτείνει σε όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε έχει ήδη κάνει και στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Βαλένθια της Ισπανίας, όμως οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απέδειξαν περίτρανα ότι η αντίσταση απέναντι στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα δεν είναι μάταια.

Απέδειξαν, ότι με μια πραγματικά δημοκρατική κυβέρνηση, που θα έχει σαν στόχο να ενισχύει και να αναβαθμίζει συνεχώς το κοινωνικό κράτος και όχι να το διαλύει, σε συνδυασμό με το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο, η αυτοδιαχείριση μπορεί να γίνει πράξη σε κάθε εργασιακό χώρο.

Άσχετα με το τι θα γίνει από δω και πέρα, η αντίσταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, αποτελεί μια νίκη με πολύ μεγάλη σημασία απέναντι στην νεοφιλελεύθερη δικτατορία. Γι’αυτό τους οφείλουμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

failedevolution.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *