Αίτηση διαγραφής Μπλιούμη Βάιου, πολιτευτή από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Κύριε Καμμένε, σας γράφω αυτήν την επιστολή διότι είμαι βαθιά απογοητευμένος από την μέχρι τώρα στάση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά και τη δική σας στο κοινοβούλιο αλλά και στην πραγματική ζωή.
Όταν πριν από τρία περίπου χρόνια σας είδα στην βουλή να ξεσπαθώνετε πραγματικά κατά του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής της τρόικας είπα μέσα μου, να ένας πραγματικός Έλληνας που…
αξίζει τον κόπο να συμπορευθεί κανείς μαζί του. Έτσι προσπάθησα όταν ανακοινώσατε τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα να βοηθήσω με όσες δυνάμεις διέθετα ( όχι πολλές, οικονομικά, είναι αλήθεια), και έτσι και έπραξα.
Αυτό το πάθος με το οποίο μιλούσατε στη βουλή, που εμένα με έφερε κοντά σας, δεν το βλέπω τον τελευταίο καιρό.
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή όλοι όσοι συμμετείχαμε στο εγχείρημα ήμασταν παρασυρμένοι από την ευφορία των στιγμών και πολύ λίγο προσέξαμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες της ιδρυτικής διακήρυξης αλλά και της γενικής φιλοσοφίας που τελικά επιβλήθηκε, μέσω διαβούλευσης όπως είπατε, στο κίνημα. Βέβαια εμείς, που ήμασταν άπειροι στην πολιτική, σας στείλαμε ένα κείμενο με δεκατέσσερα σημεία στα οποία σας ζητούσαμε να πάρετε θέση. Έτσι και έγινε, μας απαντήσατε διά στόματος του εκπροσώπου του κινήματος στη Θεσσαλονίκη κυρίου Πετράκη, ότι συμφωνείτε σε όλα πλην ενός. Αυτό το ένα όμως εμείς δεν το υπολογίσαμε όσο έπρεπε και απετέλεσε τελικά τον Δούρειο Ίππο αλλά και την εγγενή αδυναμία του εγχειρήματος. Ποιο ήταν αυτό; ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ. Ο λόγος ευνόητος.
Τελικά έγινε αυτό που θέλατε και το παλιό και η παλιά νοοτροπία ποδηγέτησε το νέο.
Αλλά και στα υπόλοιπα δεκατρία σημεία ελάχιστα τηρήθηκαν.
Όμως δεν είναι μόνον αυτό που με έκανε να απομακρυνθώ από το κόμμα που ξεκίνησε πραγματικά ως κίνημα και κατάντησε κόμμα.
Καμία δημοκρατική διαδικασία δεν έγινε για να εκλεγούν τα πρόσωπα που θα είναι η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Κάθε άλλο μάλιστα όρισε η Αθήνα όλα τα στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Ανακοινώσατε ότι θα γίνει συνέδριο όπου θα συζητηθούν και θα κριθούν πάρα πολλά πράγματα. Συνέδριο δεν έγινε. Καμία συζήτηση για κανένα πολιτικό ζήτημα. Αποφασίσατε μόνος για συλλογή υπογραφών για εξεταστική επιτροπή για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι τη στιγμή που ξέρετε ότι ακόμα και αν γίνει εξεταστική επιτροπή το μόνο που θα γίνει θα είναι ένα από τα ίδια, έξι διαφορετικά πορίσματα από έξι διαφορετικά κόμματα και χρόνος για τους υπαίτιους να τελειώσουν το έργο τους.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.
Σε κάποιες εσωκομματικές διαφορές δεν πήρατε ευθαρσώς θέση όπως οφείλατε (όπως οφείλει ένας καπετάνιος σε ένα καράβι) αλλά νίψατε τας χείρας σας.
Όμως τα σημαντικότερα είναι τα κάτωθι.
Προσωπικά εγώ πίστευα πάντα ότι με το ευρώ δεν μπορείς να έχεις δική σου ούτε εξωτερική, ούτε εσωτερική, αλλά και ούτε οικονομική πολιτική. Προς στιγμήν θεώρησα ότι ίσως το οικονομικό μοντέλο που προτείνατε μπορεί και να δούλευε. Όμως τώρα είμαι πεπεισμένος ότι αυτό είναι μία ουτοπία γιατί το ευρώ δεν είναι ένα νόμισμα μόνο αλλά έχει ως παρακολουθήματα τόσες ντιρεκτίβες, τόσες οδηγίες, τόσες αγκυλωτικές παρεμβάσεις, τόσες δεσμεύσεις στις παραγωγικές διαδικασίες που όσα και να κάναμε εντός ευρώ δεν θα καταφέρναμε τίποτα γιατί απλά το ευρώ είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των οικονομικά ισχυρών της Ευρώπης. Άλλωστε αν ήταν να πετύχει το ευρώ θα είχαμε τόσα χρόνια πετύχει και εμείς και η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία όταν ο οικονομικός ουρανός ήταν καταγάλανος.
Δεν είναι όμως μόνον αυτά αλλά και η μη συναίσθηση της τραγικότητας που επικρατεί σε έναν τεράστιο αριθμό συμπολιτών μου. Οι ζωή πολλών συμπολιτών- συναγωνιστών- ψηφοφόρων μου χειροτερεύει διαρκώς και ο χειμώνας δεν μπήκε ακόμα. Έτσι εγώ αποφάσισα να σταθώ δίπλα τους, στα κινήματα αντίστασης, στην πρώτη γραμμή πέρα από κομματικούς σχηματισμούς, μακριά από υστεροβουλίες σαν απλός τυφεκιοφόρος. Θεωρώ ότι το πρόβλημα της πατρίδας μου είναι πολιτειακό όχι τώρα αλλά από πολύ παλιά και αυτή είναι η γενεσιουργός αιτία της κατάστασης που ζούμε. Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα ούτε έγιναν ποτέ ελεύθερες εκλογές και ούτε ειπώθηκε ποτέ στον ελληνικό λαό η πραγματική αλήθεια για τα πράγματα που τον αφορούσαν. Όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις ήταν αποτέλεσμα ψεύτικων υποσχέσεων ενώ της 17ης Ιουνίου ήταν οι χειρότερες όλων. Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑΧΡΑΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ. Εσείς και στην ιδρυτική διακήρυξη τον εκθειάζετε και τον δαιμονοποιείτε. Θα μπορούσαμε, αν πραγματικά θέλαμε, να προτείνουμε ένα μοντέλο άμεσης Δημοκρατίας στην ηλεκτρονική εποχή που ζούμε όπου, αν όχι όλοι, τουλάχιστον ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός απλών πολιτών θα πρότεινε και θα ψήφιζε τους νόμους (βλέπε Ισλανδία η οποία ούτε ακούγεται από κανέναν πλέον). Δεν πιστεύω όμως ότι αυτό θέλετε.
Το παρελθόν τελείωσε είτε το θέλετε είτε όχι και θεωρώ ότι χάσατε ανεπιστρεπτί την ευκαιρία να ηγηθείτε της νέας εποχής της πραγματικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα φέρουμε οι Έλληνες στη χώρα μας.
Η στάση σας απέναντι στον πρώην σύμμαχό σας τον κύριο Σαμαρά μου θυμίζει τη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 απέναντι στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ. Πολλά λόγια αλλά πράξη μηδέν. Δεν είμαι βέβαιος αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο διημείφθη στο παρασκήνιο μεταξύ σας με στόχο να συγκρατήσετε τους πρώην αγανακτισμένους πολίτες μαντρωμένους και αδρανείς μέχρι να ολοκληρωθεί το εγχείρημα της δουλοποίησης μας. Εν τω μεταξύ παρατηρώ ότι ούτε εσείς αλλά ούτε και κανένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα δεν μιλάει για την πραγματική διέξοδο από το λαβύρινθο στον οποίο μας βάλανε οι εταίροι μας, δηλαδή το δικό μας νόμισμα χωρίς καμία κηδεμονία από κανέναν ούτε Ευρωπαίο ούτε απομεμακρυσμένο «σύμμαχο». Βέβαια το ότι ένα γραφικό κόμμα παλαιολιθικών αντιλήψεων όπως το ΚΚΕ μιλάει για αυτό βολεύει μια χαρά τους τροϊκανούς γιατί έτσι η λύση στα μάτια των πολιτών φαντάζει ηλίθια.
Όμως μοιάζουμε με την μύγα που κολλάει στο τζάμι του παραθύρου ενώ ακριβώς δίπλα της η πόρτα είναι ορθάνοιχτη.
Για όλα τα παραπάνω που ανέφερα ζητώ να με διαγράψετε από τη δύναμη του κόμματος για να πορευθώ όπως νομίζω ότι είναι καλύτερο για τους Έλληνες.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το χρόνο που διαθέσατε να διαβάσετε αυτές τις λίγες γραμμές και να ευχηθώ να συναντηθούμε σύντομα σε μια πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΒΑΙΟΣ ΜΠΛΙΟΥΜΗΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *