Προηγούνται ο Λοβέρδος και η Νέα Δημοκρατία

Μια δημοσκόπηση που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δημοσιεύει σήμερα το «ΠΟΝΤΙΚΙ». Πρόκειται για έρευνα της εταιρίας PULSE που έγινε στις 6 και 7 Δεκεμβρίου και δείχνει ότι στην κούρσα της διαδοχής του Γιώργου Παπανδρέου ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται του Ευάγγελου Βενιζέλου τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων όσο και στους….
ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.
Το ερώτημα που τέθηκε στους ψηφοφόρους ήταν το εξής:« Σε περίπτωση που στις επόμενες εκλογές δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου κατά την άποψη σας ποιος είναι καλύτερο να είναι αρχηγός». Η απάντηση στο σύνολο των ψηφοφόρων είναι : Λοβέρδος 20%, Βενιζέλος 16%, Χρυχοσοίδης, 7%, Διαμαντοπούλου 4%, Ραγκούσης 3%, Παπουτσής 1%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ένα ποσοστό 25% απαντάει «άλλος» κι ένα 24% αρνείται να απαντήσει.
Και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όμως ο υπουργός Υγείας φαίνεται να προηγείται του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έστω και με μικρότερη διαφορά. Συγκεκριμένα στο ίδιο ερώτημα οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Λοβέρδος 25%, Βενιζέλος 22%, Χρυσοχοίδης 6%, Διαμαντοπούλου 5%, Ραγκούσης 4%, Παπουτσής 2% ενώ «άλλος» απαντάει το 20% και το 16% δεν απαντά.
Στην ίδια δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψηφόυ, η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, το ΠΑΣΟΚ 13%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, οι Οικολόγοι 2,5% και το Αρμα Πολιτών 4,5%.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *