Ρωσία: Το Μάρτιο οι δοκιμές του πυραύλου – “φονιά των αντιπυραυλικών συστημάτων”

Στα μέσα Μαρτίου προγραμματίζεται η ελεγκτική εκτόξευση του νέου βαλλιστικού πυραύλου “Rubezh”…

Η απόφαση για την ενσωμάτωσή του στον εξοπλισμό θα ληφθεί κατόπιν της εκτοξεύσεως, γράφει το πρακτορείο TASS. Κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέχρι το τέλος του 2015.

Ο πύραυλος “Rubezh” είναι βαθιά εκσυγχρονισμένος διηπειρωτικός πύραυλος “Yars”. Όπως και ο πρόγονός του, έχει τρεις βαθμίδες και λειτουργεί με στερεά καύσιμα. Ταυτόχρονα ο “Rubezh” είναι πιο ελαφρός από το “Yars”, έχει νέο μαχητικό μέρος και κινητό σύστημα εκτόξευσης. Δεν υπάρχει εκτόξευση από υπόγεια βάση.

Σημειωτέον ότι οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του πυραύλου γίνονταν από το χώρο δοκιμών Καπούστιν Γιάρ στους εκπαιδευτικούς στόχους στο χώρο ασκήσεων Σαρί-Σαγκάν στο Καζαχστάν. Ο χώρος αυτός ξεχωρίζει από τους άλλους, αφού έχει μέσα παρακολούθησης για τις εκτοξεύσεις και είναι εγκαταστημένος έτσι ώστε οι ξένες μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να παρακολουθούν την πορεία της πτήσης και συντριβή των στόχων.

Για το λόγο αυτό ο Σαρί-Ζαγκάν χρησιμοποιείται για δοκιμές προοδευτικών οπλικών συστημάτων. Το 2013 μετά την επιτυχή δοκιμαστική εκτόξευση του “Rubezh” ο προϊστάμενος της γενικής Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης του Γενικού Επιτελείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Ζαρουντνίτσκι ανέφερε ότι ο πύραυλος σημαντικά θα βελτιώσει τις δυνατότητες των Πυραυλικών Στρατευμάτων Στρατηγικής Δράσης, επειδή έχει βελτιωμένα χαρακτηριστικά ελιγμών.

Ο πύραυλος είναι εξοπλσιμένος με μερικά τμήματα στην κεφαλή και έχει σετ υπεροχής του εχθρικού συστήματος της αντιπυραυλικής προστασίας. Οι δυνατότητες του τελευταίου είναι έτσι που τον πύραυλο ονόμασαν “Φονιά του αντιπυραυλικού συστήματος “.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *