Στον Έβρο άοπλοι φαντάροι εκτελούν υπηρεσία σκοπού πύλης

Νέα ήθη και καινούριους κανόνες εφαρμόζουν ΕΠ.ΟΠ. σε στρατόπεδο της Θράκης, που βρίσκεται σε πόλη με ιστορικό όνομα. Επειδή βαριούνται να….

δίνουν υπηρεσίες, έχουν συνεννοηθεί με τον επίσης ΕΠ.ΟΠ. που βγάζει τις υπηρεσίες να τους απαλλάσσει, ώστε να είναι κάθε ημέρα έξω, χώνοντας τους φαντάρους.

Μάλιστα, η παρανομία τους φτάνει στο επίπεδο να βάζουν άοπλους συναδέλφους σκοπιά και μάλιστα, στην πύλη της μονάδας. Δηλαδή, ο ένας από τους δύο σκοπούς πύλης –ο χαρακτηρισμένος ως κρυφός-εκτελεί υπηρεσία πύλης χωρίς οπλισμό. Αν γίνει κάτι, θα πετάξει χαλίκια… Αν ελεγχθεί από εφοδεύοντα φέρει την ευθύνη ο φαντάρος!

Αν σε έναν φαντάρο αφαιρούσαν τον οπλισμό δε θα τιμωρούνταν με βαριά καμπάνα και με Στρατοδικείο; Τώρα, πως είναι δυνατόν το σύνολο της διοίκησης της μονάδας να κάνει τα στραβά μάτια σε αυτή την ανευθυνότητα και παραβατικότητα;

Υπάρχουν καταγγελίες ότι ΕΠ.ΟΠ. τους απείλησαν όταν παραπονέθηκαν. Στις διαμαρτυρίες τους για τη μη εφαρμογή των διαταγών του ΓΕΣ απάντησαν ότι η κάθε μονάδα έχει διαφορετικό καθεστώς φρούρησης και επιλέγει εκείνη –δηλαδή οι ΕΠ.ΟΠ. και όσοι τους καλύπτουν-ποια μέτρα και πώς θα εφαρμοστούν. Βεβαίως, όταν πρόσφατα ανώτατος αξιωματικός επισκέφτηκε το στρατόπεδο, έτρεχαν οι εν λόγω ΕΠ.ΟΠ. και διέταζαν τους άοπλους σκοπούς να κρυφτούν για να μην τους δει!

Πηγή: ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *