Ένα Απέραντο Φρενοκομείο…


Ελλάδα..Τα τελευταία 30 χρόνια περίπου υο πολιτικό σύστημα με τις ευλογίες της πλειονότητας του ελληνικού λαού έφεραν την χώρα στο δίλλημα ή κάνουμε την χώρα μή βιώσιμη ή πτωχεύουμε..Πώς φτάσαμε μέχρι εδω? Πολύ απλά αν καθήσουμε και σκεφτούμε ότι όλα είναι μέσα στην διαφθορά και άν θυμηθούμε όσα βγήκαν στην φόρα τότε θα καταλάβουμε πώς φτάσαμε ώς εδώ… Ειλικρινά αναρωτιόμαστε εάν κάποιος τομέας σε αυτήν την χώρα δέν είναι διεφθαρμένος..Εάν έχει απομείνει έστω και ένας.. Πάσης φύσεως μίζες, μίζες στα δημόσια έργα, μίζες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μίζες σε υπουργούς γενικούς γραμματείς, προιστάμενους, υπαλλήλλους…Λαδώματα ελεγκτικών μηχανισμών σε….
..

υγεία οικονομία παιδεία, ένοπλες δυνάμεις, σε υποδομές…Υπερτιμολογήσεις…

Μίζες Μίζες Μίζες Μίζες

Διαφθορά στον τομέα της υγείας, φακελάκια,τιμές για διάφορες ιατρικές υπηρεσίες απο άλλη διάσταση εκτός πραγματικότητας,αλόγιστη διαχείρηση φαρμάκων με υπερβολικές συνταγογραφήσεις, με υπολογισμό των τιμών των φαρμάκων στις πιό υψηλότερες μέσες τιμές (έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς και καταντήσαμε να έχουμε τιμές στα φάρμακα γαλλίας και γερμανίας) με αποτέλεσμα τα 3/4 των νοσοκομείων να είναι για κλείσιμο..
Διαφθορά στην Εκκλησία (βλέπε Βατοπαίδι) αγοραπωλησίες παντώς είδους μέχρι και λίμνες…
Τομέας παιδείας: 4 δάσκαλοι για 1 μαθητή και ένα απο τα χειρότερα εκπαιδευτικά συστήματα της ευρώπης..Παράνομες μεταθέσεις αποπάσεις εισαγωγή εκπαιδευτικών χωρίς υπόβαθρο χωρίς ΑΣΕΠ, αλλαγή εκπαιδευτικού συστήματος με κάθε αλλαγή κυβέρνησης, εισαγωγή στην τριτοβάθμια με βαθμούς 2 και 3, αιώνιοι φοιτητές, επιστήμονες που δέν ξέρουν τίποτα, ιδρύματα που είναι για λουκέτο λόγω κακής διαχείρισης κονδυλίων, εκπαιδευτικά προγράμματα σεμινάρια μόνο και μόνο για να πάρουν τα χρήματα και να λουφάρουν απο την δουλειά..
Ασφαλιστικά ταμεία ένα βήμα πρίν τον γκρεμό ελλειμματικά και πρόσφατα με αδυναμίες πληρωμής, ελλειμματικές ΔΕΚΟ (ΟΣΕ 10 δις έλλειμα,ΔΕΗ περίπου 4 δίς έλλειμμα κ.α)
Ρουσφέτια σε όλους τους τομείς ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα αρκεί να βολευτούμε και τίποτα άλλο..Αποτέλλεσμα να είμαστε η μοναδική χώρα που δέν ξέρει πόσους δημόσιους υπαλλήλους έχει..Παρόλο τον μεγάλο αριθμό υπαλλήλων η παραγωγικότητα και η εξυπηρέτηση είναι στο μηδέν..
Δρόμοι βγαλμένοι μέσα απο αρχαία τραγωδία και οδηγική νοοτροπία τύπου ουγκάντας
Παραποίηση (νόμιμη) στατιστικών στοιχείων όπως ανεργία ή ελλείμματος (3 εκδοχές ελλείμματος)
Επιδοτήσςις που κατέληγαν αντί στην ανάπτυξη στίς τσέπες…

ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους μας…

Και όμως συνεχίζουμε να κατηγορούμε τους άλλους και δέν βλέπουμε και δέν παραδεχόμσατε τις δικές μας ευθήνες..Για να βγεί η χώρα απο το τέλμα χρειάζεται πρώτα απ όλα να αλλάξει αυτή η νοοτροπία αλλιώς ότι και να κάνουμε δέν θα βοηθήσουμε την χώρα και το αποτέλεσμα είναι να πέσουμε μαζί της. Το δεύτερο κύμα μετανάστευσης είναι πρό των πυλών και άν αυτή η χώρα δέν δείξει όραμα και ανάπτυξη πρώτα απ όλα τότε το κύμα αυτό θα είναι πολύ μεγάλο διότι η νεολαία δέν θα καθήσει να πληρώσει τα σπασμένα όλων αυτών των χρόνων και με κερασάκι στην τούρτα να συνεχίζονται (όλα αυτα που περιγράψαμε)ακόμα και τώρα…

http://www.adesmeutoslogos.co.cc/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *