Στο Λονδίνο συνεργάτης του βομβιστή της Βουλγαρίας;

Στο Λονδίνο συνεργάτης του βομβιστή της Βουλγαρίας;Τι φοβάται το Ισραήλ ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων 

«Τρομοκράτης» που πιστεύεται πως εμπλέκεται στην επίθεση αυτοκτονίας στη ….
Βουλγαρία την περασμένη εβδομάδα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες απειλές στον τομέα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων που αρχίζουν την Παρασκευή, όπως γράφει σήμερα η Daily Mail.

Ο άνδρας πιστεύεται πως έχει αμερικανικό διαβατήριο στο όνομα David Jefferson και πως διέφυγε μετά την επίθεση που κόστισε τη ζωή έξι ανθρώπων την περασμένη Τετάρτη στο Μπουργκάς.

Θεωρείται κορυφαίος στόχος για τους Ισραηλινούς πράκτορες ασφάλειας που φοβούνται πως οι αθλητές της χώρας μπορεί να δεχθούν επίθεση από ιρανική τρομοκρατική ομάδα που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη.

Ο «τρομοκράτης» που θεωρείται πως βοήθησε τον βομβιστή αυτοκτονίας του Μπουργκάς, πιστεύεται πως διαθέτει άλλη μία ισχυρή βόμβα όπως αυτή που διέλυσε το ισραηλινό τουριστικό λεωφορείο.

Μετά τις ανησυχίες των ισραηλινών αρχών, η ασφάλεια γύρω από τους Ισραηλινούς αθλητές που συμμετέχουν στους Αγώνες αναβαθμίστηκε, αναφέρει η εφημερίδα. Η MI5 και η Scotland Yard πιστεύεται πως έχουν αυξήσει τον συναγερμό για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ισραηλινή αποστολή καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη σε καιρό ειρήνης επιχείρηση ασφαλείας ενόψει της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τους «Sunday Times», η ισραηλινή κυβέρνηση- με το φόβο να επαναληφθούν μέρες του 1972- έχει στείλει πράκτορες από την εσωτερική Υπηρεσία Ασφαλείας Shin Bet με σκοπό να αυξήσει το τείχος προστασίας γύρω από την ισραηλινή ολυμπιακή ομάδα. Πιστεύεται επίσης πως και η ισραηλινή υπηρεσία ασφαλείας του εξωτερικού, η Μοσάντ, έχει στείλει ομάδα πρακτόρων στην Ευρώπη με στόχο ομάδα λευκών Ευρωπαίων που στράφηκαν στο Ισλάμ και συνεργάζονται με την ιρανική Quds και τη Χεζμπολάχ.

Η πολύνεκρη έκρηξη στη Βουλγαρία θεωρείται η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων εκδίκησης από το Ιράν σε αντίποινα για τη δολοφονία πυρηνικών επιστημόνων από το Ισραήλ.

Οι βρετανικές αρχές πάντως απορρίπτουν την ύπαρξη σοβαρού σχεδίου με στόχο την ισραηλινή ολυμπιακή αποστολή και υποστηρίζει πως το Ισραήλ ενδεχομένως να επιχειρεί να αυξήσει την πίεση στη Βρετανία για να ενισχυθεί η ασφάλεια των Αγώνων.

Η επιχείρηση ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει προηγούμενο με 17.000 στρατιώτες και 7.000 φρουρούς ιδιωτικής ασφάλειας να φυλάσσουν το Ολυμπιακό Πάρκο και άλλες 26 εγκαταστάσεις. Ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι και σημεία ελέγχου όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια θα τοποθετηθούν σε κάθε είσοδο του Σταδίου ενώ ελεύθεροι σκοπευτές θα πάρουν θέση στην οροφή.

Επιπλέον 12.500 αστυνομικοί θα βρεθούν σε περιπολίες στους δρόμους του Λονδίνου ενώ το Ολυμπιακό Στάδιο έχει, σύμφωνα με την Daily Mail, «δωμάτια πανικού» για VIP και θεατές, σε περίπτωση που εκδηλωθεί επίθεση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *