Απογοητευμένοι οι Γάλλοι τζιχαντιστές από τον… τρόπο ζωής στο «μέτωπο»

Στα γράμματα που έστειλαν στους γονείς τους υποστηρίζουν ότι αισθάνονται βαρεμάρα και δεν αντέχουν άλλο

Οι Ιρανοί βομβαρδίζουν θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ,την ώρα που το αμερικανικό Πεντάγωνο διαψεύδει οποιαδήποτε συνεργασία
με την Τεχεράνη σε ότι αφορά τις αεροπορικές επιθέσεις κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια ώρα , Γάλλοι τζιχαντιστές αναπολούν την οικογενειακή θαλπωρή καθώς, όπως υποστηρίζουν στα γράμματα που στέλνουν στους γονείς τους, αισθάνονται αφόρητη βαρεμάρα και μιζέρια στην… ξενιτιά. Περίμεναν μία ζωή γεμάτη δράση όμως, η πραγματικότητα ήταν άκρως απογοητευτική. Μπορεί να άφησαν τις οικογένειές τους για να βρεθούν στο πλευρό των φανατικών ισλαμιστών που τους θεωρούν επαναστάτες με αιτία, τώρα όμως νοσταλγούν την άνετη ζωή του σπιτιού τους. Στα γράμματα που έστειλαν στους γονείς τους, οι Γάλλοι τζιχαντιστές εκφράζουν την δυσφορία αλλά και την απογοήτευσή τους από την ζωή τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Όπως υποστηρίζουν, αισθάνονται βαρεμάρα και δεν αντέχουν άλλο τον μίζερο τρόπο ζωής στο πλευρό των τζιχαντιστών. Για τους πιο νέους απ΄αυτούς , η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς το μόνο που κάνουν καθημερινά είναι να διανέμουν ρούχα και τρόφιμα στους συμπολεμιστές τους και να καθαρίζουν όπλα. Δεν ξέρουν τι να κάνουν για να περάσει ευχάριστα η ώρα τους, αφού στο πεδίο της μάχης , δεν δουλεύει τίποτα : ούτε το Ipod. Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”,  οι Γάλλοι τζιχαντιστές έχουν μετανιώσει πικρά για την επιλογή τους , και ρωτούν τους δικούς τους ανθρώπους αν με την επιστροφή τους, θα βρεθούν στη φυλακή. “Εάν επιστρέψω στη Γαλλία, τι θα μου συμβεί; Θα μπορέσω να αποφύγω την φυλακή;”,  είναι ένα από τα ερωτήματα που διατυπώνουν στα γράμματά τους. “Βαρέθηκα εδώ. Το Ipod που έφερα μαζί μου, δεν δουλεύει. Θέλω να γυρίσω στο σπίτι”. “Θέλουν να με στείλουν στο μέτωπο, όμως εγώ δεν ξέρω να πολεμώ…”, γράφει ένας Γάλλος τζιχαντιστής που βρίσκεται στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Την ώρα που οι Γάλλοι τζιχαντιστές θέλουν να φύγουν μακριά από την…κόλαση του Ισλαμικού Κράτους , η ιρανική αεροπορία διεξάγει μεμονωμένα αεροπορικές επιδρομές εναντίον των φανατικών ισλαμιστών στο ανατολικό Ιράκ.Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως πράγματι έγιναν επιχειρήσεις από ιρανικά F4 Phantom σε περιοχές του ανατολικού Ιράκ και συγκεκριμένα τη Ντιγάλα. Το σιιτικό Ιράν βλέπει με εξαιρετική ανησυχία την σουνιτική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους να κερδίζει έδαφος στην περιοχή. Εξάλλου, οι πρώτες επιθέσεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο Ιράκ στόχευαν τη σιιτική κοινότητα της χώρας με την οποία η Τεχεράνη έχει καλές σχέσεις. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *