Επεκτατική η Τουρκία: Ναι, αμφισβητούμε τα ελληνικά νησιά!!

Επεκτατική η Τουρκία: Ναι, αμφισβητούμε τα ελληνικά νησιά!!Τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας …
περιέγραψε με τον πλέον αδιαμφισβήτητο και κυνικό τρόπο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γειτονικής χώρας Εγκεμέν Μπαγίς.
Μιλώντας στη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας παραδέχθηκε ότι, η Άγκυρα δεν υπογράφει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα στα νησιά του Αιγαίου.

Πρόσθεσε, μάλιστα ότι, η Άγκυρα δεν πρόκειται να το πράξει έως ότου η Τουρκία ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μπαγίς κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου γιατί η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο, κι ενώ όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην της Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.

«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγίς συνιστά την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.

«Όσοι λαθεμένα καλλιεργούν ψευδαισθήσεις για μια δήθεν φιλική συμπεριφορά της Τουρκίας, διαψεύστηκαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κάνοντας λόγο για Οθωμανική συμπεριφορά της Τουρκίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *