Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις

Πριν από δύο εικοσιτετράωρα ο υπογράφων αναφερόμενος στην προφυλάκιση του Εφραίμ, και χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης την οποία θα κρίνει η δικαιοσύνη, είχε σταθεί στα επικριτικά σχόλια κυβερνητικών παραγόντων της Ρωσίας, τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν τύχει επίσημης ελληνικής αντίδρασης.

Για τις απόψεις που …..
είχα διατυπώσει σ’ εκείνο το άρθρο, δέχθηκα παράπονα φίλων αλλά και έμμεσες απειλές. Κάποιοι θεωρούν ότι όσοι φορούν ράσα είναι υπεράνω του νόμου. Και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι, οι δικαστές πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους γεωστρατηγικές παραμέτρους.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και η πραγματικά εθνική στάση του Σταύρου Δήμα, με εξέπληξε ευχάριστα. Ορθώς απήντησε ότι, η «Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις» και με σαφή τρόπο είπε στους Ρώσους να κοιτάξουν το δικό τους κράτος δικαίου, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι «κράτος δικαίου με μακρά δημοκρατική παράδοση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπου υπάρχει σεβασμός στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και σαφής διάκριση εξουσιών». Επιτέλους.

Σ.Σ: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών. Οι επισημάνσεις του υπογράφοντος δεν αφορούν προσωπικά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, ούτε φυσικά την Ορθοδοξία, που αποτελεί αέναο φάρο εθνικής συνοχής. Αλλά το κατά πόσο οι αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους, στο πλαίσιο της αναγκαίας ισονομίας.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *