Μπαράζ αντιδράσεων μετά τα υπονοούμενα Λαφαζάνη για πιθανή ίδρυση κόμματος

Νέα πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η ιστοσελίδα iskra.gr που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας.

Τι κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκρηκτικό με τα στελέχη της Πλατφόρμας να μην χάνουν ευκαιρία για επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλ. Τσίπρα.

Αφορμή για τις νέες βολές στάθηκαν τα σενάρια που φέρουν το Μαξίμου να προκηρύσσει εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

Στην παραπολιτική της στήλη «κοκκινοπιπεράτα», η ιστοσελίδα της Πλατφόρμας, εκτιμά ότι το Μαξίμου ανησυχεί πως θα χάνει καθημερινά μετά την ψήφιση της συμφωνίας απελπιστικά έδαφος για αυτό και επιδιώκει άρον άρον να «μη σπαταληθεί ό,τι πολιτικό κεφάλαιο αποδοχής έχει ακόμα».

Αναλυτικά, το σχόλιο του iskra έχει ως εξής:

«Το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, με στόχο αμέσως μετά να προχωρήσει σε εκλογές εξπρές όσο το δυνατόν νωρίτερα μέσα στο Σεπτέμβρη. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, ανησυχεί κάθε μέρα που θα περνάει μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, πως θα χάνει απελπιστικά έδαφος μέσα στο λαό και επιδιώκει άρον-άρον να μη σπαταληθεί ό,τι πολιτικό κεφάλαιο αποδοχής έχει ακόμα».

Μέσω Twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε πως «φαίνεται ότι ερρίφθη ο κύβος» για δημιουργία νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα. Δηκτικά σχόλια για κόμματα «στιλ Λαφαζάνη» από τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε τροχιά ρήξης φαίνεται πως βρίσκονται ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερή Πλατφόρμα, μετά και τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην εφημερίδα Κεφάλαιο, με τις οποίες αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας εκφράζει την πεποίθησή του πως η λύση για την κρίση στην Ελλάδα είναι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, διαμηνύει πως για τη ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ «θα ευθύνεται ο Τσίπρας» και προαναγγέλλει πως θα συνεχίσει πιο εντατικά περιοδείες και συγκεντρώσεις.

Μέσω Twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε πως «φαίνεται ότι ερρίφθη ο κύβος» για δημιουργία νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα. «Ας γίνει τουλάχιστον ήρεμα, ώριμα και δημοκρατικά», συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Δηκτική αναφορά σε κόμματα «στιλ Λαφαζάνη» κάνει ο γενικός γραμματέας το ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του στην Εφημερίδα των Συντακτών, σημειώνοντας πως τέτοιες δυνάμεις «παίζουν πάντα τον ρόλο των αναχωμάτων στην εργατική-λαϊκή αφύπνιση», και κάνοντας λόγο για «πολιτικούς καιροσκόπους».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ αποκλείει το ενδεχόμενο συμπόρευσης με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Λεει όμως ότι «είναι άλλο πράγμα φυσικά, οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των άλλων κομμάτων, στους οποίους το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συζήτησης και συστράτευσης».
Σαφείς αιχμές για την Αριστερή Πλατφόρμα άφησε, μέσω δηλώσεών του στην «Ημερησία», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κατηγορώντας τους αντάρτες πως «εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της».

Ξεκαθαρίζει δε πως εάν ο ίδιος διαφωνούσε σε «τόσο σοβαρά ζητήματα» με την πλειοψηφία του κόμματος, θα επέλεγε να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα. Ο κ. Φίλης τάσσεται ωστόσο κατά των «βιαστικών κινήσεων» που όπως λέει «βαθαίνουν τις αποστάσεις και τις αποκρυσταλλώνουν οργανωτικά».

Σε διαφορετικό κλίμα οι δηλώσεις του Τάσου Κορωνάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Ενόψει του έκτακτου συνεδρίου του Σεπτεμβρίου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν ανοικτά στις διαδικασίες του κόμματος, με στόχο την ανάκτηση της εμπιστοσύνης και μεταξύ μας».
skai

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *