Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 μ.μ.  
Στην επομπή  “Συνάντηση” σήμερα Σάββατο στις 10 μ.μ. στο κανάλι της Βουλής είναι καλεσμένος της Άντζελας Τσιφτσή ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος.
Η συνέντευξή του αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον από όλους μας, γιατί μάθαμε ότι θα παρουσιαστούν τμήματα σπουδαίων έργων του, όπως είναι το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο θέμα της ταινίας “Who pays the ferryman” και η “Λειτουργία του Ορφέα”που έφτασε στην τρίτη θέση παγκοσμίως στα ψηφιακά έργα! Ακόμη αποσπάσματα από την μουσική του προσέγγιση στα μεγάλα ποιητικά έργα του Δ. Σολωμού (“Ελεύθεροι πολιορκημένοι”) και Γ. Σεφέρη (“Ο Στράτης Θαλασσινός ανάμεσα στους αγάπανθους”)
Το ενδιαφέρον μας όμως είναι πολύ μεγάλο για έναν ακόμη λόγο. Ο συνθέτης σε παλαιότερες  συνεντεύξεις του, πήρε θέση για την κρίση της Ελλάδας και είπε ότι “Οι Έλληνες είναι επιφανείς! Είμαστε 11 εκατομμύρια επιφανείς. Κάθε Έλληνας είναι επώνυμος.Οι ξένοι πρέπει να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να βάλλεται. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει παγκοσμίως στο απυρόβλητο. Όπως στο απυρόβλητο είναι η Ελβετία για οικονομικούς λόγους. Η χώρα μας πρέπει να είναι στο απυρόβλητο λόγω των παγκόσμιων αγαθών που προσέφερε. Λόγω του Πολιτισμού. Της Παιδείας. Των Δημοκρατικών Θεσμών που γεννήθηκαν σε τούτον εδώ τον τόπο.” Περιμένουμε λοιπόν ο μεγάλος συνθέτης μας οτι θα μιλήσει και πάλι για την πατρίδα, με τον μεστό από αγάπη γι αυτήν λόγο του.
Για όλους αυτούςτους λόγους η συνέντευξη που θα δώσει σήμερα ο αγαπημένος μας συνθέτης, αναμένεται από όλους μας με τεράστιο ενδιαφέρον!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *