Έρχονται “τσουχτερά” παραμετρικά ασφάλιστρα αυτοκινήτου


Τα παραμετρικά ασφάλιστρα αυτοκινήτου είναι προ των πυλών και στην χώρα μας που σημαίνει, με τα δεδομένα στα τροχαία ατυχήματα, τις κυκλοφοριακές συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης στην Ελλάδα, οτι θα φέρουν αυξήσεις που θα βάλουν “φωτιά” στις τσέπες των……
κατόχων οδηγών ΙΧ αυτοκινήτων.
Τα παραμετρικά συστήματα τιμολόγησης που ισχύουν στις ΗΠΑ και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης διαμορφώνονται ανάλογα την εκτίμηση του κινδύνου που αναλαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες. Αυτό σημαίνει οτι θα λαμβάνονται υπόψη τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου( μοντέλο, κυβισμός, συστήματα ενεργητικής ή παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου,ακόμα και το χρώμα) του οδηγού και της γεωγραφικής περιοχής ( αστικές και μη αστικές περιοχές).
Σύμφωνα με “ΤΑ ΝΕΑ” για παράδειγμα, ένας 30χρονος οδηγός, ενός πολύ γρήγορου οχήματος σε κόκκινο χρώμα, το οποίο χρησιμοποιεί στο κέντρο της Αθήνας θα καταβάλει γύρω στα 700 ευρώ τον χρόνο, την ώρα που ένας συνομήλικος του με θεωρητικά πιο ασφαλές αμάξι θα καταβάλλει 400 ευρώ.
Γιατί αυτό; Γιατί. το κόκκινο χρώμα προκαλεί ατυχήματα, σύμφωνα με τις έρευνες. Αντίθετα, τα πολυμορφικά οχήματα έχει διαπιστωθεί ότι χρησιμοποιούνται κυρίως από οικογένειες, για αυτό έχουν λιγότερες πιθανότητες ατυχήματος. Επομένως, λιγότερα ασφάλιστρα.
Στο μεταξύ ήδη από την νέα χρονιά αυξάνονται και τα κατώτατα όρια υποχρεωτικών καλύψεων για τα αυτοκίνητα στην κάλυψη της αστικής ευθύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο με σχετική κοινοτική οδηγία .
Σύμφωνα με την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ Επιτροπή που δημοσίευσε την αναπροσαρμογή των ελάχιστων ποσών που ορίζει η οδηγία για την ασφαλιστική ευθύνη, με το άρθρο 9 της οδηγίας 209/103, σχετικά με την ασφάλιση της αστικής ευθύνης που προκύπτει από την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και τον έλεγχο της υποχρέωσης προς ασφάλιση της ευθύνης αυτής, προβλέπεται:
α) σε περίπτωση σωματικής βλάβης, ελάχιστο ποσό κάλυψης 1.000.000 ευρώ για κάθε θύμα ή 5.000.000 ευρώ για κάθε αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων,
β) σε περίπτωση υλικών ζημιών, σε 1.000.000 ευρώ για κάθε αξίωση, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θυμάτων.
Τα ποσά αυτά αναθεωρήθηκαν το έτος 2010, προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι μεταβολές στον ευρωπαϊκό Δείκτη Tιμών Kαταναλωτή, ο οποίος καλύπτει όλα τα κράτη μέλη και δημοσιεύεται από τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Eνωσης Eurostat.
Oπως προκύπτει από την αναθεώρηση, τα ποσά, που ορίζονται σε ευρώ, αυξάνονται από 1.000.000 ευρώ σε 1.120.000 ευρώ, από 5.000.000 ευρώ σε 5.600.000 ευρώ και από 1.000.000 ευρώ σε 1.120.000 ευρώ, αντιστοίχως.

N.W.C

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΗ ..

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΣΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣ..

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ..

    ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ..

    ΤΟ 1970 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΚΗΝΗΤΑ..

    ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΑΞΙΑ..

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ..

    ΤΑ ΕΥΚΟΛΟΣ ΕΝΟΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΕ…

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ.ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ-ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ- ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Μην μας αφήσετε τίποτα. Πάρτε μας και τα σώβρακα , άχρηστοι πολιτικοί με τους νόμους που ψηφίζεται και την ανοχή που δείχνετε στα λαμόγια. Προσέχετε όμως διότι όλοι οι λογαριασμοί που ανοίγετε κάποια στιγμή θα κλείσουν .και όταν κλείσουν από τον πεινασμένο κόσμο καταλαβαίνετε ………. κατά τα αλλά δεν μπορείτε ή δεν μπορούσατε να εισπράξετε τους φόρους απ’ότι λέτε 24 δις γιατί αυτοί που τα χρεώσταγα ή ήταν από το σινάφι σας ή ήταν κολλητή σας οι περισσότεροι ,αλλιώς δεν εξηγείτε. Από τον απλό τον άνθρωπο την εύκολη λεία για σας (έτσι νομίζετε?) δεν του αφήνετε χρηστό έστω και αν χρωστά ασήμαντα ποσα. τι να κάνουμε όμως έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας γιατί τόσα χρόνια σας χαϊδεύαμε και σας βγάζαμε στην εξουσία .καλά να πάθουμε. Μην επαναπαύεστε όμως γιατί τώρα έχουμε ξυπνήσει …… καταλάβατε…..

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *