Τελευταία Νέα

Ο Ασκούνης απαντά στον Τσίπρα για τους “Βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν”

“Βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν” αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, δημάρχους που έχουν εκλεγεί από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Επιτροπή  του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε το Σάββατο εκτενή αναφορά στην προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των….
αυτοδιοικητικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε και τα εξής:

«Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο συμπαραταγμένο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο και κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Να αντιτάξουμε στην ιδιοτέλεια, στο ψέμα, στους εκβιασμούς, στους παραγοντισμούς μια άλλη λογική, μια άλλη ηθική, μια άλλη αισθητική για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία που αγκαλιάζει και υπολογίζει όλους τους πολίτες και τον καθένα ξεχωριστά».

Ο χαρακτηρισμός αυτός  προκάλεσε την απάντηση του προέδρου  της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη ο οποίος είπε ότι  η αναφορά Τσίπρα σε βλαχοδήμαρχους δείχνει τη νοοτροπία του. «Ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού.»

Και συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ. «Άραγε δεν κατανοεί ο κ. Τσίπρας ότι δεν προσβάλλει μόνον όσους αποκαλεί βλαχοδήμαρχους αλλά το σύνολο των πολιτών που με απόλυτη πλειοψηφία έχουν εκλέξει αυτούς τους αιρετούς;», διερωτάται ο κ. Ασκούνης και συνεχίζει: «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ιδιαίτερα, σε μία περίοδο που όλοι οι δήμοι δίνουν αγώνα επιβίωσης, που προσπαθούν σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να αναπληρώσουν την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους και να στηρίξουν τους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ο κ. Τσίπρας ξαναδιαιρεί τους δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές, χρησιμοποιώντας όρους και αντιλήψεις που παραπέμπουν στο διχασμό των δεκαετιών του ΄50 και του ΄60», συμπληρώνει.

«Φαίνεται», σημειώνει, «ότι η καθυστέρηση, ο νεοσυντηρητισμός και ο παλαιοκομματισμός φωλιάζουν και σε κομματικούς φορείς που επικαλούνται την πρόοδο και την αριστερά».

Σύμφωνα με τον κ. Ασκούνη, «ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του επιλέγει την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

«Πράγματι αυτή είναι μία πολύτιμη παρέμβαση του κ. Τσίπρα στον αγώνα για την χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα κόμματα και το κομματικό κατεστημένο», κατέληξε.

http://www.vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *