¨Πόνος-θλίψη-αγανάκτηση-οργή…¨


“Το αίμα αθώων πολιτών έχει βάψει ήδη τα χέρια σας”

Αυτές οι τέσσερεις λέξεις κυριαρχούν στα λόγια που ακούγονται αυτές τις μέρες από τα στόματα των κατοίκων της Πρασιάς Ευρυτανίας.
Κύρια αιτία είναι ο άδικος χαμός του συμπατριώτη μας Κώστα Κουτσούμπα στην «καρμανιόλα» ,όπως λέγετε, στον δρόμο Ραφτόπουλο-Πρασιάς.
Έχει τονιστεί πάρα πολλές φορές η επικινδυνότητα και η ακαταλληλότητα του δρόμου αυτού από πολλούς συγχωριανούς μας χωρίς δυστυχώς να….
.

εισακουστούν από κανέναν αρμόδιο και υπεύθυνο. Πολλά τα συμβάντα κατά καιρούς στην είσοδο του χωριού ,αλλά και στο εσωτερικό μεταξύ των Συνοικισμών ,από μόνιμους και μη κατοίκους που ξέφυγαν από την πορεία τους με το αυτοκίνητο τους και έπεσαν στο γκρεμό πολλών δεκάδων μέτρων.
Ευτυχώς είχαν πραγματικά «άγιο»όλοι τους, και δεν τραυματίστηκαν θανάσιμα παρά μόνο με κάποια ελαφριά ή σοβαρά τραύματα.
Αλλά δυστυχώς ήρθε αυτό που όλοι το λέγαμε ….¨ότι κάποια στιγμή θα έρθει και το μοιραίο¨…
Και δυστυχώς ήρθε με το ποιο χειρότερο τρόπο. Θρηνούμε το χαμό ενός νέου παλικαριού, γεμάτο χαρά και όρεξη για ζωή.
Και μεχρί τώρα που μιλάμε δεν έχει γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ….
Τα αρνητικά χαρακτηριστικά του δρόμου Ραφτόπουλο-Πρασιά και των δρόμων που ενώνουν τους συνοικισμούς είναι τα εξής:
1)Συνεχής απότομες στροφές με ανάποδες κλίσεις του δρόμου που οδηγούν προς το εξωτερικό μέρος αυτού, δηλαδή προς το γκρεμό.
2) Μη ύπαρξη τσιμεντένιων στηθών ή σιδερένιων κιγκλιδωμάτων-μπαρών σε όλο το μήκος του δρόμου ώστε να αποφεύγετε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερα το ενδεχόμενο πτώσης αυτοκ/των στο κενό(γκρεμός).
3)Συνεχής πτώσεις βράχων και πέτρες στο οδόστρωμα που παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνουν επικίνδυνη την οδήγηση σε αυτούς.
4)Δεν υπάρχουν πινακίδες σήμανσης της τροχαίας, καθρέπτες, που να ειδοποιούν τους οδηγούς για επικίνδυνες στροφές και πτώσεις λίθων και πάγο στο οδόστρωμα.
5)Αντιπλημμυρικά έργα στις άκρες του οδικού δικτύου που έχουν μπαζωθεί και δεν εξασφαλίζουν την εισροή των υδάτων σε αυτά
6)Γέφυρα (προς Κυπαρίσσι) χωρίς σήμανση και προειδοποίηση με επικίνδυνα ανοίγματα στις άκρες.
7)Δρόμοι που οδηγούν σε ιστορικά μνημεία (προς Λουρισιώτισσα και εκκλησίες-Βασιλέσι)οι οποίοι περνούν μέσα από ποτάμια και επικινδύνους χείμαρρους.
8)Δρόμος «δασικός» χωρίς ίχνος ασφάλτου που οδηγεί προς Συνοικισμό της Πρασιάς(Βασιλέσι) ακατάλληλος για ΙΧ.
Θα μπορούσαμε να σας αραδιάσουμε πολλές σελίδες για την ακαταλληλότητα του οδικού δικτύου της Πρασιάς!!!
Δεν μας ενδιαφέρει το ποιανού ευθύνη είναι οι δρόμοι που περπατάμε καθημερινά. Βρείτε τα μόνοι σας(Δήμος-Νομαρχία-Υπουργείο κ.α).
Πλέον δεν θα υπάρχει καμία ανοχή απέναντι στους υπευθύνους και τους αρμοδίους. Έχουμε φθάσει στο ζενίθ της υπομονής μας.
Ενδιαφερθείτε επιτέλους για αυτόν τον τόπο πραγματικά και αφήστε κατά μέρους τα κροκοδείλια δάκρυα σας κατόπιν εορτής και τα μικροπολιτικά σας συμφέροντα.
-Παίζετε με ανθρώπινες ζωές
-Δεν είμαστε πολίτες Β κατηγορίας.
-Ευρυτανία δεν είναι μόνο το Καρπενήσι και τα γύρω χωριά.
-Έχουμε και εμείς δικαίωμα σε μια ασφαλή διαβίωση.
ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΧΕΙ ΒΑΨΕΙ ΗΔΗ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.

http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *