Ενέργεια στη γη απο τον ηλιακό άνεμο, προτείνουν επιστήμονες!

 Η άντληση ενέργειας από τον ηλιακό άνεμο ήταν το θέμα που επικράτησε στις συζητήσεις των επιστημόνων, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.
Τι είναι ο “ηλιακός άνεμος”: Ο ηλιακός άνεμος είναι ένα ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων, το οποίο κινείται έξω από την ανώτατη ατμόσφαιρα του Ήλιου. Κινείται προς τη Γη αλλά και….
προς τους άλλους πλανήτες και πολύ πιθανόν να μπορεί να
δώσει ενέργεια σε όλο τον πλανήτη μας.
Πώς θα πάρουμε ενέργεια από τον ηλιακό άνεμο: Η πρόταση μίας ομάδας επιστημόνων, ήταν να αντλήσουμε την ενέργεια από τον ηλιακό άνεμο, τοποθετώντας ένα γιγάντιο πανί στο διάστημα ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη.
“Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ομάδας, αν κολλήσουμε 300 μέτρα χάλκινου καλωδίου σε έναν δέκτη δύο μέτρων και ένα πανί 10 μέτρων, θα μπορέσουμε να δώσουμε ενέργεια σε 1.000 σπίτια. Ένας δορυφόρος με καλώδιο ενός χιλιομέτρου και ένα πανί 8,4 χιλιομέτρων, που θα είναι τοποθετημένος στην ίδια τροχιά, θα μπορεί να μας δώσει 1 δισεκατομμύριο δισεκατομμυρίων γιγαβάτ ενέργειας”.
Πώς θα μεταφέρουμε την ενέργεια στη γη: Το ζήτημα όμως που απασχολεί τους επιστήμονες είναι το πως θα μεταφερθεί όλη αυτή ή συσσωρευμένη ενέργεια στη γη. Μια ιδέα είναι η χρήση μιας συμπυκνωμένης ακτίνας λέιζερ η οποία θα στέλνει την ενέργεια στη Γη. Όμως μέχρι να φτάσει στην γη θα πρέπει να διανύει εκατομμύρια χιλιόμετρα, θα έχει διευρυνθεί και τελικά θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό ενέργειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναζητούν και να ερευνούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας και φαίνεται πως το ενδιαφέρον τους στρέφεται στην ύστατη μορφή ανανεώσιμης ενέργειας: τον Ήλιο.
Είναι σημαντικό να κοιτάξουμε για διαθέσιμες εναλλακτικές πηγές ενέργειες όπως και να χρησιμοποιούμε συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας στο νοικοκυριό μας, τα οποία σε βάθος χρόνου αποδεικνύονται πιο οικονομικά κα πιο αποτελεσματικά: http://www.xestock.gr/web/main/index.php?la=2&xestock=tgrpibseu6ubb6ja4puvql1ph2h94apu&cid=1798

Πηγή: http://a-pistefto.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *