Μέχρι τον Μάιο θα έχουν φανεί τα οφέλη από τα ληφθέντα μέτρα, λέει ο Φ.Σαχινίδης


Καθησυχαστικός ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από άλλα μέτρα», και ότι τα ήδη ληφθέντα επαρκούν για την …
.

…επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Σαχινίδης εξήγησε ότι τα οφέλη από την κυβερνητική οικονομική πολιτική θα αποτυπωθούν στο προϋπολογισμό τον Απρίλιο-Μάιο, ενώ πρόσθεσε ότι η εκτέλεσή του το πρώτο δίμηνο είναι «πάρα πολύ καλή» σε σχέση με πέρυσι.
Ακόμη ο υφυπουργός Οικονομικών προέβλεψε μεγάλη αποκλιμακώση του κόστους δανεισμού μετά από το τρίμηνο – τετράμηνο, οπότε -όπως είπε- θα υπάρξουν χειροπιαστές αποδείξεις ότι η Ελλάδα πετυχαίνει την εφαρμογή του ΠΣΑ και επιτυγχάνει τους στόχους της.
«Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλα μέτρα, τα μέτρα που έχουμε πάρει μπορούν να οδηγήσουν σε μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη και από 4 ποσοστιαίες μονάδες. Εκείνο το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά τους δύο πρώτους μήνες είναι πάρα πάρα πολύ καλή σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2009», ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ 105,8» ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
«Εκείνο που έχει σημασία είναι να επιμείνουμε και σύντομα θα γίνει κατανοητό ότι τελικά η Ελλάδα έκανε σωστές κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και τώρα αρχίζουν και παράγονται τα αποτελέσματα. Ένα μεγάλο μέρος από τις αποφάσεις που έχουμε πάρει δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα ούτε καν στα στοιχεία του Μαρτίου, γιατί πολλά από τα μέτρα που έχουμε πάρει δρομολογήθηκαν μέσα στο Μάρτη. Αρα ο Απρίλιος είναι ο μήνας στον οποίο θα φανεί ποιες θετικές συνέπειες υπήρξαν από τις αποφάσεις τις οποίες πήραμε. Απρίλιο και Μάιο θα έχουμε αποτυπώσει στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού τα οφέλη από όλες τις αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν», ανέφερε ο κ.Σαχινίδης.
Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξύ άλλων ότι είναι ένα από τα λίγα φορολογικά νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί τα τελευταία χρόνια που έχει τόσες πολλές πρόνοιες αναπτυξιακές.
Βεβαίως, το φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να υποκαταστήσει ούτε τον Αναπτυξιακό Νόμο, ούτε τις δυνατότητες που έχει το ΕΣΠΑ να δώσει μια ώθηση στην ανάπτυξη, επισήμανε ο κ.Σαχινίδης και αναφέρθηκε σε παραδείγματα όπου το φορολογικό νομοσχέδιο έχει αναπτυξιακές προοπτικές.
Ερωτηθείς για τα επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα μας ο κ. Σαχινίδης είπε «περιμένουμε ακόμα μεγάλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων η οποία θα έρθει καθώς θα βγαίνουν και τα πρώτα αποτελέσματα μετά από το τρίμηνο ή το τετράμηνο και θα φαίνεται ότι όντως η Ελλάδα πετυχαίνει την εφαρμογή των μέτρων και διασφαλίζει ότι σιγά-σιγά θα προχωρήσει στην υλοποίηση του στόχου για μείωση του ελλείμματος κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *