Μαζικές διαδηλώσεις στην Πορτογαλία


Οι μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών, έλαβαν χώρα το Σάββατο 29 Μαΐου στην Πορτογαλία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της χώρας, μαζί με συνταξιούχους διαδήλωσαν εναντίον των μέτρων λιτότητας που θα εφαρμόσει η Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια να περιορίσει το δημόσιο έλλειμμά της.

«Δεν θέλουμε ο λαός της Πορτογαλίας να καταλήξει απαθής και παραιτημένος» δήλωσε ο Μανούελ Ντα Σίλβα Καρβάλο, γενικός γραμματέας του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας. Τα οικονομικά μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η Πορτογαλική κυβέρνηση περιλαμβάνουν, μείωση μισθών σε ….
.

δημοσίους υπαλλήλους, πάγωμα των προσλήψεων, μείωση των δαπανών για το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς και γενική αύξηση της φορολογίας.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να τιμωρήσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, για να καταφέρει να καθησυχάσει τις διεθνείς αγορές» δήλωσε στον τοπικό Τύπο ο Λιμπέριο Ντομίνγκεζ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής εργατικού συνδικάτου.

Οι διοργανωτές της διαδήλωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 200.000 χιλιάδες συμμετέχοντες, αριθμός που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τις διαδηλώσεις στην Πορτογαλία.

θεμα online

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *