Προχωράει η σύγκρουση λαού – καθεστώτος.

Όπως το είχαμε (ακόμα και επί ημερών ΝΔ) προβλέψει, πως η νέα Κυρίαρχη Ιδεολογία που θα επικρατούσε σύντομα στη χώρα μας, θα ήταν η «Έξοδος από την Κρίση», έτσι ακριβώς και έγινε. Όμως, πάνω στο θέμα αυτό, παρατηρούμε όλοι μας, μια τεράστια διάσταση μεταξύ λαού και καθεστώτος, σε ότι αφορά τον προτεινόμενο τρόπο για την έξοδο από την κρίση.
Οι καθεστωτικοί (δηλαδή οι ολιγαρχίες των ελληνικών κομμάτων και οι……
κρατικοδίαιτοι προστάτες τους), επιθυμούν να μην πειραχτεί το πολιτικό σύστημα, πάνω στο οποίο στηρίζουν το καθεστώς τους, αλλά να εξευρεθούν τα “κατάλληλα” μέτρα, που θα φορτωθεί όμως ο λαός,για την έξοδο από την κρίση με “όραμα”, την επιστροφή στις αγορές και τα δανεικά!!!.

Αντίθετα ο λαός, έχει συνειδητοποιήσει ότι απαραίτητη προϋπόθεση, για να βγούμε από την κρίση, είναι να αλλάξει πρώτα το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση..

Ειδικότερα, το μεν καθεστώς δεν θέλει να αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τα πάνω (δηλαδή να μην αλλάξει το ίδιο), απεναντίας προσπαθεί να αλλάξουν τα κάτω, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο και ταυτόχρονα να εκμεταλλευτεί τον λαό προς όφελός του, ο δε λαός θέλει να αλλάξουν τα πάντα από πάνω μέχρι κάτω.

Εδώ ακριβώς θα παιχτεί το παιχνίδι της ιστορίας στη σημερινή Ελλάδα. Ποιος θα είναι ο νικητής;; Η σύγκρουση αυτή υποβόσκει και αδρανοποιεί σιγά σιγά τα πάντα, αλλά ακόμα δεν….. έχει βρεθεί ο κατάλληλος φορέας από την πλευρά του λαού για να εκδηλωθεί πλέον ανοιχτά αυτή η σύγκρουση.

Τα πολιτικά κόμματα, ως μέρη της καθεστωτικής ολιγαρχίας, δεν αποτελούν λαϊκή λύση, στο μέτρο που δεν θέλουν να αλλάξουν και να βάλουν το λαό στο παιχνίδι. Αρνούνται ακόμα και το δημοψήφισμα.

Τα διάφορα κινήματα που εμφανίζονται, είτε καπελώνονται από τους «επαναστατικούς» βραχίονες του καθεστώτος (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λ.π.), είτε συκοφαντούνται και ευτελίζονται από την προπαγάνδα του καθεστώτος στα ΜΜΕ.

Όμως αυτό το καθεστώς, όπως απέδειξαν οι περιπτώσεις της Κερατέας και του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι τρομερά ευάλωτο και φοβισμένο και δυστυχώς αυτό το υπό κατάρρευση καθεστώς, είναι επικίνδυνο για την πορεία της χώρας και κυρίως για την διασφάλιση των εθνικών μας θεμάτων.

Τα διαλυμένα και ανύπαρκτα ελληνικά κόμματα υπάρχουν μόνο χάρη στην προβολή τους από τα ΜΜΕ και τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν. Στον λαό δεν εκπροσωπούν πλέον τίποτα, πέραν των κομματικών τους μελών και ιδίως των κομματικών στελεχών.

Μια περίεργη ηρεμία πριν την έκρηξη…

http://hassapis-peter.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΟΠΛΑ ΟΠΛΑ ΠΟΛΛΑ,ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ,ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΡΩΜΑΝΕ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΑΝΕΤΑ.

    ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΣΤΑΚΟΙ,ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ,ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΠΙΑ,ΞΕΧΑΣΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ,ΞΕΧΑΣΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ,ΞΕΧΑΣΤΕ ΚΟΡΔΕΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΙ'ΑΡΩΜΑΤΑ.

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΡΑΤΟΣ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Οι Ελληνες ειναι απο την φυση τους ατομιστες- εγωιστες και δεν εχουν στο μυαλο τους την ιδεα της κοινωνικης εκρηξης.Θα προτιμησουν ολοι να πανε στο εξωτερικο να βρουνε την τυχη τους ,…θα προτιμησον να αυτοκτονησουν ,..η σε προσωπικο επιπεδο να αντισταθουν αλλα κοινωνικη εκρηξη μαζας η οχλου μη περιμενετε να δειτε.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Συμφωνώ μαζί σου αρθρογράφε.
    Πολλοί από τους "δήθεν επαναστάτες" κριτικάρουν και ειρωνεύονται τις αντιδράσεις που δεν είναι καθοδηγούμενες.Μιλούν για καναπετζήδες και για αστειότητες στο διαδίκτυο.
    Έλα όμως που τα προβλήματα είναι πολυσύνθετα και οι αντιδράσεις διαδήλωση-ήσυχη παρέλαση ή οι απεργίες που βοηθούν τους κλεφταράδες κόβοντας τις ήδη φτωχές μας μισθοδοσίες όπως έχει αποδειχθεί τόσα χρόνια τώρα, δεν οδηγούν πουθενά.Μόνο στην διαρκώς αυξανόμενη απογοήτευση. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που αναρωτιέμαι : "ρε , μπας και δεν θέλουν ν' αλλάξει τίποτε;".
    Ένα μέρος του προβλήματος είναι ο Μεσαίωνας που κατάφεραν και επέβαλλαν στα Σχολειά.Καμιά κριτική ικανότητα.Απουσία όλων εκείνων των γεγονότων που θα αφύπνιζαν.Η ιστορία του δίκιου και της ελευθερίας, η δικιά μας ιστορία ή αποκρύπτεται, ή λεηλατέιται.Για να μην μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης.Όπως ήταν για αιώνες.
    Μέρος δεύτερο.Πείσαν τον Λαό ότι όλα τα παιδιά πρέπει να πάνε στο Πανεπιστήμιο.Έτσι κανένας δεν διαμαρτύρεται για την απουσία Τεχνικής Εκπαίδευσης.Στο μέλλον όλοι οι ΈΛληνες θα είναι οικονομολόγοι,δικηγόροι,γιατροί, μηχανικοί, και στη χειρότερη περίπτωση καθηγητές και δάσκαλοι.
    Άντε να δούμε ποιοί θα γίνουν γεωργοί ,κτηνοτρόφοι ,κτίστες ,σιδεράδες, ξυλουργοί,ράφτες, σοβατζήδεςκ.λ.π
    Είναι προφανής η στόχευση.Όταν δεν μπορείς να ζήσεις με τα "χέρια,με τη τέχνη", θα κατεβάσεις το κεφάλι κάτω, και θα παρακαλάς τους βολευτές, και τα κομματόσκυλα, για κάποια θεσούλα..
    Αυτό ,δυστυχώς τοπέτυχαν . Απόλυτα..
    Άρα, άγνοια.. Πλήρης..
    Πώς να καταλάβεις μετά ότι με τη ψήφο ΔΕΝ λύνεται το πρόβλημα.Πώς να καταλάβεις ότι το πολίτευμα είανι ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟ, και το βάφτισαν Δημοκρατία για να μπερδέψουν τον κοσμάκι;
    Πώς να πείσεις τον κοσμάκι, ότι με τη ψήφο κάθε τέσσερα χρόνια, ΔΕΝ αποφασίζει για τη λύση των προβλημάτων, αλλά ορίζει εκείνους που θα πάρουν τις αποφάσεις; Και μάλιστα ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι.(Άρθρα,60,61 του Συντάγματος).
    Μετά έχεις την Αριστερά με όλες της τις μορφές να αδυνατεί να καταλάβει ότι ΔΕΝ αναφέρεται στο σύνολο του Λαού, μα δυστυχώς στο 30%.Διότι οι άλλοι είναι όμηροι στα κομματικά δίκτυα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
    Αντί λοιπόν να κοιτάξουν να συμπαραταχθούν, και να αποκτήσουν μια δυναμική που θα ξεκινά από το 25%στη Βουλή,μας βλέπουν όλους εμάς σαν καναπετζήδες και ινερνάκηδες.
    Φοβούνται και τη ΣΠΙΘΑ, μη τους χαλάσει ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΉ.. ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ. ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ..
    Ας δουν το κριτήριο της επιστήμης:"όταν μια υπόθεση,λέγε με καθημερινή πρακτική ,διαψεύδεται από τα γεγονότα,λέγε με αποτυχία διαρκής και μόνιμη σ'όλες τις εκλογές,τότε είναι ΛΑΘΟΣ .ΕΕΕ, ας την αλλάξουμε λιγάκι..
    Σπίθα ΒΎΡΩΝΑ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *