Δηλώσεις για αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ


O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. για αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Οι προτάσεις του Προέδρου της ΔΕΗ ΑΕ για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Αφού επέβαλαν έμμεσα…

… αυξήσεις, μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης και την αύξηση του ΦΠΑ, σήμερα απειλούν ευθέως με αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ.
Έχουμε, εγκαίρως, προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι οι αποφάσεις της για αύξηση των τιμολογίων θα επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις και την ανταγωνιστικότητά τους και εν τέλει τους τελικούς καταναλωτές και τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Είναι αδιανόητο, την στιγμή που η κυβέρνηση ζητά μείωση των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών, η ΔΕΗ να σχεδιάζει πρόσθετη επιβάρυνση στην ηλεκτρική ενέργεια, που διαχέεται σε ολόκληρο τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, οφείλουμε ως πολιτεία, να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος στην παραγωγική διαδικασία. Ειδάλλως, οι αυξήσεις των τιμών θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση ».
michalis-giannakis.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *