Επιστολές – φωτιά Κουράκη σε Μπιρμπίλη -Παπακωσταντίνου

Τί θα αναφέρουν οι επιστολές….

Δύο υπουργοί δέχονται τα “πυρά” του δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, ο οποίος διαπιστώνει μία αδιάλειπτη στάση αδιαφορίας εκ μέρους του κεντρικού κράτους για φλέγοντα ζητήματα της ελληνικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, ο Γιάννης Κουράκης μέσα στις δύο επιστολές θα συμπεριλάβει κάποια από τα σοβαρότερα θέματα του…..
Ηρακλείου, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.

Οι αποδέκτες & το περιεχόμενο των επιστολών

Η πρώτη επιστολή έχει ως αποδέκτη την Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, στην οποία ο δήμαρχος Ηρακλείου υπενθυμίζει την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τα αυθαίρετα, ενώ παράλληλα θα καταθέσει εντόνως τη δυσαρέσκειά του για τις αλλεπάλληλες εξαγγελίες, δια στόματος της υπουργού, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που η ίδια φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά την ελληνική περιφέρεια.

Στην επιστολή, εκτός από το θέμα των αυθαιρέτων, τίθενται και ζητήματα μελετών και περιβαλλοντικών έργων.

Η επιστολή προς την Τίνα Μπιρμπίλη

Αγαπητή κα Υπουργέ,

Διαβάσαμε με πολύ ενδιαφέρον τις πρόσφατες ανακοινώσεις σας για την Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία παρουσίασης των βασικών αρχών του νέου ρυθμιστικού Σχεδίου της πόλης.

Είναι βέβαιο ότι οι αναπλάσεις, οι αρχαιολογικοί περίπατοι, ο ανασχεδιασμός της παραλιακής ζώνης και η αναζωογόνηση των αστικών συνοικιών που ανακοινώσατε, θα αλλάξει το «πρόσωπο» της Θεσσαλονίκης και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, γι’ αυτό και οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς.

Ομολογούμε όμως ότι από τις ανακοινώσεις σας αισθανθήκαμε και ένα αίσθημα πικρίας. Γιατί για άλλη μια φορά τοδίδυμο Αθήνα – Θεσσαλονίκημονοπωλεί το ενδιαφέρον της κεντρικής εξουσίας, ενώ παραγκωνίζεται η ελληνική Περιφέρεια. Εκτός κι ανΕλλάδα, θεωρούνται πλέον μόνο οι δύο αυτές πόλεις,κάτι που εμείς της Περιφέρειας ή της… επαρχίας για ορισμένους, αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Και πολύ περισσότερο βέβαια αδυνατούν να το κατανοήσουν οι Δημότες μας, που έχουν μάθει από το Σύνταγμα, πωςόλοι οι Έλληνες είναι ίσοι, ανεξαρτήτως της πόλης που κατοικούν. Προφανώς όμως κάποιοι είναι πιο… ίσοι από τους υπόλοιπους.

Γι’ αυτό και δεν επιβαρύνονται με δαπάνες υπογείωσης των δικτύων κοινής ωφέλειας, με κατασκευές δρόμων και πλατειών, με δεντροφυτεύσεις και αναπλάσεις και ακόμα λαμβάνουν και επιδοτούμενα εισιτήρια στα συγκοινωνιακά μέσα.

Κι αν κα Υπουργέ, τα δικά μας θέματα ήταν μόνο οικονομικά, θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι δεν προχωρούν λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Εμείς όμως έχουμε θέσει αρκετά θέματα που δεν έχουν σχέση με την οικονομική κατάσταση και όμως εκκρεμούν αδικαιολόγητα.

Για παράδειγμα, εκκρεμούν απαντήσεις σε μια σειρά θεμάτων όπως:Η ΠΡΟΤΑΣΗ Συνολικής ρύθμισηςτων αυθαιρέτων, η ΠΡΟΤΑΣΗ απλοποίησηςτωνδιαδικασιών έγκρισηςτων πολεοδομικών μελετών, η ΕΓΚΡΙΣΗ των Σχεδίων πόλης Βασιλείων – Σκαλανίου – Αγίας Τριάδας κ.α., η ΠΡΟΤΑΣΗ για την ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού, η ΠΡΟΤΑΣΗ προώθησης της αδειοδότησης των Οικοδομικών Συνεταιρισμών κ.τ.λ.

Σε όλα τα παραπάνω θέματα ή δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση, παρά το ότι έχουν μεσολαβήσει αρκετοί μήνες από την υποβολή τους ή οι διαδικασίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
Θεωρούμε λοιπόν ότι δικαιούμαστε τουλάχιστον συγκεκριμένες απαντήσειςστις προτάσεις μαςκαι θα παρακαλούσαμε αυτές να μας δοθούν.

Σας προσκαλούμε στο Ηράκλειο, γιατί πιστεύουμε ότι η παρουσία σας εδώ θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη, αφού θα μας δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα που έχουμε θέσει.

Χρόνια Πολλά,
Γιάννης Κουράκης Δήμαρχος Ηρακλείου

Τη δεύτερη επιστολή θα πάρει στα χέρια του ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στον οποίο ο δήμαρχος θα απευθυνθεί για το ζήτημα των αυθαιρέτων και των αστρονομικών ποσών που βεβαιώνονται και διεκδικούνται από τους οικιστές εκτός σχεδίου πόλεως, ως πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης.
Ο δήμαρχος Ηρακλείου θα καλέσει το Γ. Παπακωνσταντίνου να συνδράμει στην άμεση εξεύρεση μιας λύσης στο οξύ πρόβλημα των αυθαιρέτων.

Όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχει τονίσει, άλλωστε, ο Γιάννης Κουράκης, τα αυθαίρετα είναι ένα πρόβλημα, το οποίο έχει “δημιουργήσει” η πολιτεία, μην επεκτείνοντας το σχέδιο πόλης, εξωθώντας τους πολίτες να δομήσουν αυθαίρετα.

cretalive.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    Πες τα!!!
    Εχει πιάσει ο γιος σου Κουράκη όλες τις καφετέριες και τα μπαρ στο Ηράκλειο. Έχετε κάνει κάθε πλατεία και πεζόδρομο γεμάτο καρέκλες!!!
    13,000,000 εκατομύρια χρέος ο δήμος και συ έχει συμπεριλάβει το απολίθομα το Σαρρή και το Σισσαμάκη 'για να παράγουν έργο' στο δημοτικό συμβούλειο.
    Προσκύνα Ηράκλειο!!! 75% πήρε στις δημοτικές εκλογές

    Reply
  2. microvios

    ΚΟΥΡΑΚΗ ΔΕ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ;;;;
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Η ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ,ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΠΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ 15.000.000€!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕΣ ΕΣΥ 1.500.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙΣ 3 ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΤΩΝ 500.000€ ΕΚΑΣΤΩΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟ Ο.Φ.Η ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΑΤΣΙΝΑ!!!!!!!!!!!
    ΑΙΝΤΕ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΣΥ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *