Προβληματισμός στην κυβέρνηση από την επίθεση στον ΥΠΟΙΚ

Aπό την Πολωνία, όπου βρισκόταν σε επίσημη διάσκεψη, πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, οι οποίοι ομόφωνα απαίτησαν από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα “τυχερά παιχνίδια”.
Στην κυβέρνηση επικρατεί έντονος προβληματισμός για τα γεγονότα.Πολλοί βουλευτές εδώ και….
καιρό είχαν προειδοποιήσει πως δεν πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στους υπουργούς και τα νομοσχέδια που καταθέτουν. Κυβερνητικές πηγές ανησυχούν για τα πολιτικά χαρακτηριστικά που λαμβάνει η στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενόψει της κρισιμότατης ψηφοφορίας για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ενδεικτικό της έντασης είναι το γεγονός, ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έλεγε με νόημα: “Αν είχε σήμερα δελτία ειδήσεων θα είχε πέσει η κυβέρνηση”.

Θυμίζουμε ότι οι βουλευτές είπαν στον υπουργό οικονομικών πως αυτό το νομοσχέδιο δεν περνάει. Στις αντιδράσεις πρωτοστάτησε η Βάσω Παπανδρέου, που προέβαλε την ηθική διάσταση του θέματος, ενώ άλλοι βουλευτές αντέδρασαν γιατί τους ζητείται να ψηφίσουν νομοσχέδια, στη διαβούλευση των οποίων δεν συμμετείχαν. Το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια είναι σημαντικό για την κυβέρνηση, καθώς είχε υπολογιστεί από το οικονομικό επιτελείο πως θα απέφερε στα ταμεία περί τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πια την απόφαση θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός καθώς το νομοσχέδιο έχει εγκριθεί ομόφωνα από το υπουργικό συμβούλιο. Τα γεγονότα της Πέμπτης αποτελούν μία ακόμα ένδειξη ότι το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι εκρηκτικό.Οι βουλευτές πιέζονται από τις περιφέρειες τους. Επίσης, πολλοί βουλευτές τηρούσαν στάση αναμονής όσο τα σενάρια ανέφεραν πως θα γίνει ανασχηματισμός, όμως όταν αυτός απομακρύνθηκε και μαζί με αυτόν και οι ελπίδες υπουργοποίησης τους, ακολούθησαν μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση.

Με αφορμή την ανταρσία άρχισαν να κυκλοφορούν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.Κυβερνητικές πηγές εδώ και καιρό τονίζουν πως τα πάντα θα κριθούν στην ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αν περάσει το πρόγραμμα για το 2012-2015 χωρίς απώλειες για το κυβερνητικό στρατόπεδο, τότε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απομακρύνεται. Αν όμως υπάρξουν απώλειες και ο Γιώργος Παπανδρέου διαγράψει βουλευτές που θα καταψηφίσουν το πρόγραμμα, τότε ακόμη και αν τα μέτρα περάσουν ο πρωθυπουργός θα προκηρύξει γρήγορα πρόωρες εκλογές.

Reporter.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΧΑΧΑΧΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ;(ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟ ΕΔΩ)

    Reply
  2. petros

    τωρα βρηκανε να κανουν αντισταση με τα φρουτακια
    που να τους μπουνε στον κο…λο,οταν ψηφιζαν τον καλκρατη,το μνημονιο και ολα τα οικονομικα μετρα που μας δυελυσαν τοτε τι κανανε ητανε σε καμμια τουαλετα και το βαρουσανε μα
    τι λεω ουτε και γιαυτο ειναι αξιοι,ειναι οι πιο ακριβοι τενεκεδες,

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΒΟΛΕΥΤΕΣ…ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΛΑΙΚΟΣ ΣΙΦΟΥΝΑΣ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ.ΤΑ ΙΚΡΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝΟΝΤΑΙ.ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΑΝΑΔΙΑΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΡΤΙΑ.

    ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ.

    ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ 20 ΕΤΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΑ ΥΨΗ.

    Η ΓΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ.

    ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ.

    Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΜΙΑ ΠΛΕΙΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ.

    Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙ.

    Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

    ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΕΞΥΠΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ!!!

    ΘΕΩΡΗΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΝ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΠΑΠΑΡΙΕΣ….
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ , ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΝΑ ΔΩΡΑΚΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ…
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΜΑ ΓΙΑΤΙ;;; ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;;; ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙΙΙΙ…
    ΑΠΛΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΡΧΗ ΑΠΑΥΤΟ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *