Αθήνα, το Ισλαμαμπάντ της Ευρώπης

Αφιερωμένο στον δήμαρχο Αθηνών και τους Αθηναίους
Στην πραγματική ζωή οι έξυπνοι για να επιβιώσουν πάντα προσαρμόζονται πρώτοι στο πραγματικό περιβάλλον που ζουν.

Δεν έχει καμιά αξία κάποιος ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά την εκτροφή ψαριών, να προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στην έρημο Σαχάρα, αν το προσπαθήσει μάλλον θα έχει τρελαθεί.
Όσο και αν κάποιος πανέξυπνος προσπαθήσει να επιβιώσει στην Σιβηρία καλλιεργώντας ρύζι, δεν θα τα καταφέρει γιατί το ρύζι δεν μεγαλώνει στην Σιβηρία.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, αυτό που πρέπει να πράξει ο έξυπνος είναι να αποδεχτεί όσο γίνεται γρηγορότερα την πραγματικότητα και να προσπαθήσει προσαρμοζόμενος σε αυτήν να ζήσει. Γι αυτό πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται τις καμήλες στην Σαχάρα και τους ταράνδους στην Σιβηρία.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους Αθηναίους.

Είναι εντελώς μάταιο το να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια πόλη καθαρή, που θα είναι μαγνήτης των τουριστών.

Είναι μάταιο να προσπαθούν οι αθηναίοι να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα τους.

Είναι εντελώς τρελό για κάποιον που θέλει να ζήσει ήρεμα και ασφαλής, να επιδιώκει την αγορά σπιτιού ή επαγγελματικής στέγης στην Αθήνα.

Αυτό που χρόνια τώρα χαρακτήριζε τους Έλληνες και ειδικά την Αθήνα ως μεγαλύτερη πόλη, ήταν η δύναμη για γρήγορη προσαρμογή στο πραγματικό περιβάλλον.

Είναι λοιπόν και τώρα βασική ανάγκη να προσαρμοστούν οι Αθηναίοι στην πραγματικότητα, διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον ούτε για αυτούς ούτε για τα παιδιά τους.

Προτείνω στον δήμαρχο Αθηνών Κύριο Καμίνη τα εξής:

1. Να δώσει το δικαίωμα στους γηγενείς κατοίκους της Αθήνας να κοιμούνται και να αφοδεύουν στα πάρκα.
2. Είναι απόλυτη ανάγκη γρήγορα, να επιτραπεί στο κέντρο της Αθήνας ο κατασκηνωτικός τουρισμός, μιας και όπως βλέπουμε κάθε μέρα κλείνει και ένα ξενοδοχείο.
3. Είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί άδεια στους κατοίκους των Αθηνών να πωλούν ό,τι θέλουν, πάνω στα πεζοδρόμια, χωρίς ταμιακές μηχανές.
4. Πρέπει να επιτραπεί η ίδρυση ανοικτών υπαίθριων κρεοπωλείων, όπως στο Αφγανιστάν, ώστε να διευκολυνθούν όλων οι παραδόσεις και οι απαιτήσεις.
5. Θεωρώ πολύ βασικό να γίνει μαζική εισαγωγή με ευθύνη του δήμου, τρίκυκλων ποδηλάτων με κουβούκλιο, για την αντικατάσταση των ταξί.
6. Είναι απόλυτη ανάγκη να επιτραπεί η μεταφορά του κοινού και με φορτηγά.
7. Πρέπει όλες οι πολυκατοικίες να μετατραπούν σε κοινόβια.
8. Με ευθύνη της κυρίας Νταλάρα και της κυρίας Ρεπούση να κάψει ο Δήμος όλα τα λεξικά που έχουν την λέξη λαθρομετανάστης.

Ασφαλώς είναι και άλλα πολλά που θα πρέπει να αλλάξουν στην Αθήνα, αν θέλουν πραγματικά οι αθηναίοι να επιβιώσουν.

Η ιστορία έχει δείξει ότι ο έλληνας εύκολα προσαρμόζεται και διακρίνεται στο περιβάλλον που ζει, γι αυτό άλλωστε είμασταν πάντα πρώτοι.

Πιστεύω ο Κύριος Δήμαρχος Αθηνών, να καταφέρει να προσαρμόσει το γρηγορότερο δυνατόν τους συμπολίτες του στον πραγματικό κόσμο του Ισλαμαμπάντ της Ευρώπης.

O κτηνοτρόφος από την Κρήτη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *