Ο παπάς που έχει κάνει έξω φρενών ένα ολόκληρο χωριό – Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής τους!

Εξαγριωμένοι δείχνουν να είναι οι κάτοικοι της Σκήτης του Δήμου Αγιάς από τα «καμώματα» του παπά τους. Το ποτήρι της αγανάκτησης φαίνεται να ξεχείλισε για τα καλά την περασμένη Τρίτη 28 Οκτωβρίου…

ανήμερα της Εθνικής Επετείου, όταν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ο κόσμος μάταια περίμεναν τον ιερέα να έρθει στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας για να τελέσει την καθιερωμένη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των αγωνιστών της πατρίδας.

Το στεφάνι κατατέθηκε στο Μνημείο των Ηρώων με συνοπτικές διαδικασίες και τα νεύρα των χωριανών μάλλον έχουν γίνει… σμπαράλια. Δυο μόλις μέρες πριν, την Κυριακή δηλαδή, είχε προηγηθεί η επίσης μη προσέλευση του παπά στον ίδιο ναό αφήνοντας, έτσι, επιτρόπους, ψάλτη και πιστούς να περιμένουν αδίκως με τα πρόσφορα στα χέρια.


ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν σ’ αυτά προσθέσει κανείς και την άρνησή του την προπερασμένη Κυριακή να παραστεί και να ευλογήσει, ως είθισται, την περίφημη καστανογιορτή του χωριού, τότε μάλλον πρόκειται για μια ενορία που ο παπάς της, όπως όλα δείχνουν, αρνείται συστηματικά να διακονήσει.

Το όλο ζήτημα, βεβαίως, δεν προέκυψε ξαφνικά. Ο ιερέας ανέλαβε καθήκοντα στη Σκήτη πριν έναν περίπου χρόνο. Η ρήξη στις σχέσεις του με το χωριό ξεκίνησε όταν κατήγγειλε στη Μητρόπολη Δημητριάδος, όπου και ανήκει η περιοχή, την Εκκλησιαστική Επιτροπή, για κακοδιαχείριση στα οικονομικά αφήνοντας υπόνοιες, που εν συνεχεία έγιναν ευθείες βολές, για ατασθαλίες από συγκεκριμένο μάλιστα μέλος της, που η αλήθεια είναι πως χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία.

Σε επιστολή δε που συνέταξε προς τη Μητρόπολη, τον κατηγόρησε για συκοφαντίες που, που όπως υποστήριζε, ξεστομίζει για τον ίδιο και την πρεσβυτέρα και για προσπάθεια προπηλακισμού του, χαρακτηρίζοντάς τον άτομο επικίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα και με… αρπακτικές για τα παγκάρια διαθέσεις.

Το θέμα, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, απασχολεί έντονα τους Σκητιώτες. Κάτοικοι διά στόματος του προέδρου της Κοινότητας και επίτροποι αρνούνται να συνεργαστούν πλέον με τον ιερέα. Ο ίδιος δείχνει να αδυνατεί να ποιμάνει την περιοχή που του ανατέθηκε και ως εκ τούτου όλοι περιμένουν τη λύση να τη δώσει άμεσα η Μητρόπολη.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *